Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170528-THS-Davik,-Marit.jpg
Marit Davik, Foto: Svein André Svendsen/NHF

Lærte fra basket

Den svenske basketprofilen Torbjörn Gehrke fortalte om forsvarsarbeid under helgens topphåndballseminar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Davik, instruktør i region vest, synes den snart 50-årige basketprofilen var inspirerende. Jämtland Baskets hovedtrener er en av Sveriges største basket-kjendiser og har bakgrunn som svensk landslagsspiller, utenlandsproff og assisterende landslagssjef.

– Det var interessant å se hvordan de jobbet. De hadde fokus på lavt tyngdepunkt og balanse i kroppen i forsvarsarbeidet og var veldig bevisst på bevegelsesmønsteret i forsvarsarbeidet for å kunne bevege seg raskere sideveis – vinkel på fot i bevegelsesretningen. Vi har absolutt noe å hente fra andre idretter, sier hun.

– Det er ulike taktikker. Vi takler i større grad ved nærkontakt, mens de i større grad skjermer. Det er likevel både øvelser og tips en kan ta med seg i håndballarbeidet. Det var et godt og lærerikt innslag, synes Davik.