Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

André Bergsholm Kristensen leverte en god omgang da han fikk sjansen.
André Bergsholm Kristensen leverte en god omgang da han fikk sjansen.

Frankrikes lille «hevn»

Guttelandslaget (LM00) er på samling i Belfort denne uka. Torsdag kveld spilte de kamp mot Frankrike.

Og det virket som om Guttelandslaget skulle gjøre det samme som Håndballgutta gjorde i går; vinne mot Frankrike. Iallfall om man skal tro trener Kristoffer Froestad.

LM00 skjøt ut av startblokkene mot de franske unggutta og tok tidlig kommandoen i kampen.  

- Vi startet veldig bra, løste 5:1-forsvaret deres bra, og hadde god kontroll før de tok timeout på stillingen 4-2 etter syv minutter, sier Froestad.

Som måtte erkjenne at gutta hans ikke hadde noen mottrekk på franskmennenes overraskende forsvarstrekk etter den nevnte timeouten.

- De la om til et 3:3-forsvar, og da slet vi veldig i angrep. Vi hadde et godt moment, men tapte for mange dueller og hadde for mange skuddbom, erkjenner han.

Heng til pause 

Froestad måtte selv ta timeout noen minutter senere. Da hadde franskmennene scoret fem, mens Norge ikke hadde klart å sette noen baller bak Frankrikes målvakt.

Etter det løsnet det mer, forteller Froestad, og Norges guttelandslag kunne dermed gå inn til pause på stillingen 14-10 til vertene.

- Vi spilte egentlig en veldig bra førsteomgang, sett under ett, sier han.

Syv mål bak

Der de norske gutta sjokkåpnet førsteomgangen, fikk de seg en god leksjon i tempofylt håndball i starten av andreomgang, signert franskmennene.

- Vi kom fort bak med syv mål rett etter pause, selv om vi spilte jevnt med dem lenge, sier Froestad, og legger til: 

- Vi møtte i dag et lag som er taktisk klokere og jevnt, og den motstanderen vi møtte i dag er i verdenstoppen i vår årgang.

Gode keepere

LM00-treneren trekker frem sine sisteskanser, Marcus Støen Fredriksen og André Bergsholm Kristensen, og forteller at de leverte en god kamp.

De to keeperne, som fikk én omgang hver i buret, sto oppført med 17 redninger etter kampslutt, opplyser Froestad. 

- I tillegg leverer vi et godt forsvarsspill i dag. Men, vi slet veldig mot en av deres spillere, og han viste at han var veldig god for alderen. Og 25 mål i mot er ikke så ille egentlig, men vi har en del å gå på angrepsmessig, fortsetter Kristoffer Froestad.

Lørdag kan det bli revansje for de norske gutta. Da møter de samme lag i Sochaux, og prioritet én fram mot lørdagens kamp blir å løse det utgrupperte 3:3-forsvaret til franskmennene.

- Dette laget (Frankrike, journ.anm.) er i verdenstoppen (i samme årgang), og det er dette nivået vi skal opp til, gjentar Froestad. 

KAMPFAKTA
Frankrike - Norge 25-18 (14-10)
Gymnase du Phare, rue Paul Koepfler (Belfort), torsdag kveld
Norges lag og målscorere: Njål Sømme Dybdahl (Viking HK) 5, Kristoffer Iversen (Sola HK) 2, August Storbugt (Sarpsborg IL Håndball) 2, Markus Foslund Niva (Bækkelagets SK) 2, Viktor Petersen Norberg (Sandefjord TIF) 1, Kasper Sjursen Syversen (Fjellhammer IL) 1, Ola Lillelien (HK-72) 1, Thomas Bjaaland (Herkules IF) 1, Alessandro Zulijani (Sverresborg HK) 1, William Fiala Gjermundnes (Randesund IL), Alexander Blonz (Sola HK), Lars-Henrik Hygen (Mathopen IL), Eskil Dahl Reitan (Klæbu IL), Henning Lea Knutsen (Nærbø IL ) og Henrik Karlsen (Askim IF), Tage Hestbek Nilsen (Sverresborg HK), Marcus Støen Fredriksen (Kjelsås IL) og André Bergsholm Kristensen (Sandefjord Håndball). 
Frankrikes toppscorere: Sadou Ntanzi og Kenny Vermont, begge 5 mål