Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170521-Sluttspillgull-Elverum-4.jpg
Foto: Anita Høiby Gotehus, Østlendingen

Elverum vant sluttspillet

Etter tre spennende og jevne kamper var det Elverum som tok gull i GRUNDIGligaens sluttspill for menn.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I de to første kampene mellom finalelagene Elverum og ØIF Arendal tok de én seier hver. I dag ble det hele avgjort i en tredje og siste kamp. Elverum vant til slutt 25-20.   

Nerver, et jublende publikum og kaos preget kampens første minutter. Elverum gjorde flere feil og ØIF Arendal sikret seg med det en tidlig tremålsledelse. Den varte ikke lenge. Etter tolv spilte minutter klarte hjemmelaget å etablere spillet og reduserte ledelsen. Elverum briljerte i omgangens andre halvdel og da det var fem minutter igjen stod stilingen 11-6.

Førsteomgangen var preget av høyt tempo, spennings- og tenningsnivå. To lag som ville vinne sluttspillet. Bortelaget våknet litt mot slutten og pyntet på pauseresultatet 13-9.

Elverums toppscorer Josef Pujol scorer andre omgangs første og andre mål. Ikke en ønskelig start for sørlendingene som lå seks mål bak. Det høye tempo fortsatte også i den andre omgangen og bortelaget kjempet så hardt de kunne for å matche Elverum. Det gjorde de også til tider. Når hjemmelaget slapp seg ned i forsvar og gjorde tekniske feil framover reduserte ØIF Arendal. Etter 10 minutter lå de bare fire mål bak, 17-13.

ØIF Arendal kjempet til siste slutt, men til syvende og sist var det ingen som kunne stoppe de regjerende mesterne fra Elverum. De vant til slutt kampen på en overbevisende måte og det foran et fantastisk hjemmepublikum. Som vinnere av sluttspillet for menn 2016/2017 skal de spille om deltakelse i Champions League neste sesong. 

Mer om sluttspillet.

Sluttspill GRUNDIGligaen, 3. Finale
2210 tilskuere
Elverum- ØIF Arendal Elite (13-9) 25-20 
Elverums målscorere: 
Josef Pujol 7, Tine Poklar 7, Andre Lindboe 4, Tamas Ivancsik 2, Nikolaj Mehl 2, Aleksander Børresen 2 og Jonas Burud 1.
ØIF Arendals målscorere: 
Sondre Paulsen 6, August Baskår Pedersen 4, André Marius Jørgensen Hofstøl 3, Eirik Heia Pedersen 2, K. Pedersen 2, Einar Hrafnsson 1, Josip Vidovic 1 og Sander Simonsen 1.
Utvisninger: Elverum 1x2 min, ØIF Arendal 0x2 min. 

Bildene er tatt av Anita Høiby Gotehus, Østlendingen.

20170521-Sluttspillgull-Elverum-3.jpg

 

20170521-Sluttspillgull-Elverum-2.jpg

 

20170521-Sluttspillgull-Elverum-1.jpg