ØIF til sluttspillfinale

Tre semifinaler måtte til mellom ØIF Arendal og Bodø for å finne Elverums finalemotstandere.

Over to minutter gikk før første skudd satt i mål i Sparebanken Sør Amfi. De neste fem minuttene fulgte lagene hverandre tett til 4-4, før hjemmelaget festet grep om kampen og gikk opp i ledelsen 7-5. Ledelsen holdt de til pause, da sørlendingene kunne gå til hvilen med tremåls forsprang på stillingen 13-10.

Over 2000 tilskuere skapte en fantastisk stemning i hallen, og det var nok mye takket være trøkket i hallen at hjemmelaget virket nærmest utilnærmerlige i andre omgang.
En strålende Cesar Almeida bakerst sørget for høy grad av frustrasjon hos gjestende nordlendinger, men med bare 7 minutter igjen på klokka levde kampen fortsatt i aller høyeste grad. Fem minutter før slutt ledet ØIF Arendal 28-20, men Bodø skåret kampens fire siste mål, og pyntet på resultatet til 28-24.

Med 2-1 totalt i kamper er altså ØIF Arendal klare for sluttspillfinale, og møter Elverum som har vært klare en stund etter to klare seire over Kolstad.

Første finale spilles i Terningen Arena på Elverum 14. mai, mens returoppgjøret spilles i Sparebanken Sør Arena 18. mai. Dersom det må til en eventuell tredje finale for å kåre en sluttspillvinner, spilles denne i Terningen Arena 21. mai.