Pocket Valley

Herulf og CSK til 1. div

Herulf Moss tapte den første kampen mot Viking TIF med to mål. Lørdag formiddag var det tid for revansj.

Herulf Moss hadde kniven på strupen foran returoppgjøret til retten om å spille i 1. divisjon neste år.

For det var Viking TIF som vant det første oppgjøret mellom lagene med to mål.

Lørdag startet oppgjøret tregt mellom lagene, og etter ti minutter tok Viking TIF timeout på stillingen 4-2 til hjemmelaget.

Den timeouten skulle bli skjebnesvanger. For Herulf Moss satte opp tempoet i kampen, og til pause ledet laget fra Moss 10-4.

Etter pause malte hjemmelaget på. Selv om Viking TIF yppet seg litt i andreomgang, var det ingen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren i den avgjørende kvalikkampen.

Og anført av en, etter rapportene, strålende Jonathan Avertvedt i Herulf-målet, kan nå hjemmelaget juble over opprykk til den nest høyeste divisjonen igjen etter seier 24-18.

Klart best i begge kampene

I Lørenskoghallen var utgangspunktet til hjemmelaget Fjellhammer litt mer vanskelig foran den siste og avgjørende kvalikkampen.

Charlottenlund var klart best da lagene møttes onsdag og vant 32-24.

Lørdag fortsatte de storspillet sitt.

Anført av Fred Fikse Forbord, som hamret inn syv mål på syv forsøk, kunne Charlottenlund gå inn til pause med en åttemålsledelse på bortebane.

Etter pause knappet Fjellhammer innpå, men med utgangspunktet om at de måtte vinne med minst åtte mål, ble det for tøft for grønntrøyene.

Fjellhammer vant andreomgang 15-12, men kampen vant Charlottenlund 24-29 - og dermed er også de klare for 1. divisjon 2017/18.

Viking TIF og Fjellhammer får én siste sjanse til å sikre opprykket seg imellom. Lagene møtes til en siste kvalik 25. og 27. april.

Herulf Moss - Viking TIF 24-18 (10-5)