Godkjent avslutning

Med et svært vanskelig utgangspunkt, gjorde Larvik en solid siste kvartfinale i Champions League.

I første kvartfinale forrige helg, på bortebane mot Buducnost, ble det fryktelig tøft. Med 14-målstap med seg i bagasjen hjem til Boligmappa Arena hadde Gro Hammerseng-Edin og co. en vanskelig jobb foran seg påskeaften, for å kvalifisere seg til Final4.

Før kampstart sa da også trener Tor Odvar Moen at de ikke hadde noe håp eller mål om å hente inn forspranget til Buducnost, og klare å vinne med 15 mål. De ønsket å avslutte årets Champions League-sesong på en positiv måte på hjemmebane, og få en positiv opplevelse forhåpentligvis med seier.

I aller første angrep prøvde forrige kamps storskårer Tine Stange seg, men bommet. Buducnost straffet den bommen hardt, og kontret inn 1-0.
Larvik holdt følge, og etter fem minutter var stillingen 3-3. Så fikk bortelaget taket på kampen, og etter 10 minutter hadde de tatt ledelsen 9-5. Så ventet en periode hvor Buducnost fikk flere utvisninger, og Larvik benyttet anledningen og kjempet seg inn igjen i kampen. Etter drøyt 22 minutters spill kom hjemmelaget seg i ledelsen på stillingen 15-14, men så falt konsentrasjonen og Buducnost fikk omgangens to siste skåringer.

I andre omgang kom gjestene desidert best i gang, og det tok 8 minutter før Larvik satte sin første skåring, ved Linn-Kristin Riegelhuth Koren.
Buducnost holdt seg foran hele omgangen, og selv om Larvik kjempet godt, klarte de aldri å hente inn hele forspranget.
Til slutt ble det femmålstap 30-35, men et langt penere resultat etter en langt bedre kamp enn bortekampen forrige helg.

Tine Stange var, tross tap, fornøyd i intervju med Viasat4 etter kampslutt:
- Vi ga alt vi kunne alle sammen i dag, i hvert fall! Vi var forberedt på mye spilletid og mye juling, men 35 mål er for mange bakover.

Også trener Tor Odvar Moen var stort sett fornøyd:
- Vi lyktes i perioder med det vi har forberedt, og siden det ser ut til at vi blir stående med det samme laget resten av sesongen, er det godt å se og viktig å vise at vi klarer!

Sammenlagt vant Buducnost kvartfinalen 66-47, og er med det klare for Final4 og semifinale i Champions League.

Dermed var altså Champions League-eventyret ute for Larvik for denne sesongen, og kanskje for noen sesonger framover. Store stjerner som Gro og Anja Hammerseng-Edin legger opp etter sesongslutt, og både Marit Malm-Frafjord, Sandra Toft Galsgaard og Amanda Kurtovic er på vei til andre klubber. Et generasjonsskifte er på gang i Norges fremste toppklubb på damesida, og det blir spennende å følge dem og se hva de kan prestere kommende sesong.
Men først - sluttspill i hjemlig serie, der målsetningen er utvetydig: GULL!