Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

1. divisjon
Foto: Robert Magnusen

1. divisjon er ferdigspilt

Molde og Fredrikstad rykker opp på damesiden, mens Nøtterøy og Sandnes tar steget opp på herresiden.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var knyttet noe spenning før den siste runden 1. divisjon selv om det meste av avgjort.

Molde Elite var allerede klare for opprykk, mens Fredrikstad virkelig måtte rote det til for at de ikke skulle klare å slå følge. Fredrikstad hadde ingen store problemer og vant hele 31-16 mot Viking i siste kamp. Kvalifiseringsplassen var det Skrim Kongsberg som tok etter å ha slått nevnte Molde Elite imponerende 21-24 på bortebane. Skrim møter derfor Stabæk i kampen om plass i GRUNDIGligaen neste sesong.

På andre side av tabellen var alt avgjort fra før av. Der er det Fyllingen, Flint Tønsberg og Pors som må ta turen ned til 2. divisjon.

Toppscorer på damesiden ble Emilie Margrethe Hovden på Fana med hele 172 mål.

På herresiden var både Nøtterøy og Sandnes var allerede kvalifisert for GRUNDIGligaen neste sesong, og begge vant i tillegg den siste kampen mot henholdsvis Haslum og Follo HK. Det var derimot mer spenning knyttet om kvalifsieringskampen som stod mellom Nærbø og Sandefjord Håndball. Sistenevnte hadde derimot null problemer og vant ganske greit sin kamp mot 32-24, som gjorde at Nærbø ikke hadde mulighet til å ta de igjen. Dermed blir det et lokalavgjør i kvalfiseringskampen hvor Sandefjord Håndball møter Falk Horten.

På enden av tabellen var det også her avgjort. Herkules, Viking Håndball og Stord Elite er lagene som tar turen ned en divisjon.

Toppscorer for 1. divisjon herre ble til slutt Simen Holand Pettersen med 151 mål.

Les mer om 1. divisjon Kvinner

Les mer om 1. divisjon Menn