Storkamp i Larvik

Det var klart for "Gigantenes Aften" da Larvik tok imot Györ i siste hovedrundekamp i Champions League.

Med flerfoldige landslagsspillere fra flere nasjoner på begge lag, ikke en eneste sitteplass igjen å oppdrive på tribunene og mange følelser i sving, var det søndag ettermiddag duket for storoppgjør mellom to håndballgiganter.

Gruppa var allerede avgjort før dagens oppgjør, og både Györ og Larvik var klare for kvartfinale. Allikevel var det ingen som lot det legge noen demper på temperamentet i kampen, og gjestenes Anita Görbicz jublet stort da hun satte kampens første skåring etter få sekunders spill.
Og det var også gjestene som kom best i gang, og etter drøyt 7 minutter spilt ledet de 6-3.
Larvik sto godt bakover, men hadde trøbbel med å få ballen inn bak Eva Kiss i Györs mål.
Etter drøyt halvspilt omgang hadde Larvik tatt innpå Györs ledelse, og Tine Stange utliknet til 8-8.
Minuttet etter ble Thea Mørk taklet av tvillingsøster Nora Mørk i en kontring, og det ble dømt sjumeter. Temperaturen steg brått, men Linn Kristin Riegelhuth-Koren satte rolig ballen inn bak Györs målvakt, og Larvik ledet for første gang i kampen.
Györ svarte imidlertid raskt, og var brått oppe i ledelsen 10-9, før det til pause sto 14-12 i gjestenes favør.

Trener Tonje Larsen var forholdsvis fornøyd i intervju med Viasat4 i pausen:
- Jeg syns det går greit så langt, vi skulle gjerne hatt uavgjort til pause, men vi ble litt slurvete på slutten der. I andre omgang må vi opp noen hakk i forsvar, og kjøre etter dem i angrep, og ikke minst kjøre tempo!

I andre omgang kom imidlertid også Györ best igang, og etter drøyt sju minutter spilt hadde gjestene økt ledelsen til 20-13. Så spilte Larvik seg litt opp, og etter 11 minutters spill satte Linn Kristin Riegelhuth-Koren inn en perle av en sjumeter bak Kari Aalvik Grimsbø i gjestenes mål, og stillingen var 16-20. I andre enden skrudde Sandra Toft Galsgaard til i mål, og plutselig var stillingen 18-20.

Hele andre omgang svingte veldig, og med ti minutter igjen av kampen ledet Györ igjen med fem mål.
De siste minuttene ble nervepirrende, med solide redninger av Larviks danske kjempe Sandra Toft Galsgaard, og flere flotte skåringer fra hjemmelaget.
I siste angrep, med mulighet for å utlikne, rotet vestfoldingene det til for seg selv, og måtte til slutt se seg slått med ett fattig mål.

Det var allikevel få skuffede fjes å se i Boligmappa Arena Larvik, da begge lag som nevnt allerede var klare for kvartfinaler i årets Champions League.
Larvik møter her montenegrinske Buducnost til dyst, disse kampene spilles i løpet av helgene 7.-9 april og 14.-16. april. For Larviks del blir det først bortekamp, så hjemmekamp i Boligmappa Arena Larvik.