Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Slutt for HK Halden

Alternative løsninger for at HK Halden skulle fullføre sesongen førte dessverre ikke frem. Laget blir trukket.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Håndballforbund (NHF) mottok melding tirsdag den 28. februar fra tidligere styreleder i HK Halden om at styret i klubben hadde vedtatt oppbud på sitt styremøte mandag kveld, og at oppbudsbegjæring var levert til Halden tingrett tirsdag morgen.

NHF fikk raskt kontakt med oppnevnt bostyrer og har vært i jevnlig dialog med bostyrer siden. NHF og Norsk Topphåndball (NTH) har i fellesskap gjennom tirsdag og onsdag jobbet intenst for å se på alle muligheter for at HK Halden sitt lag i Grundigligaen kunne fullføre sesongen. En slik mulighet har vi dessverre måtte konkludere med at ikke finnes, og laget trekkes dessverre fra Grundigligaen fra dags dato. Det samme gjelder klubbens seniorlag i 2. divisjon. Parallelt har NHF sammen med NHF Region Øst jobbet for å se på muligheter for at de yngre spillerne i klubben kan få kamptilbud ut sesongen, og her er det fortsatt pågående prosesser fra regionens side.

Når HK Halden sitt lag i Grundigligaen nå er trukket, er alle kamper og resultater i kamper hvor HK Halden var involvert trukket ut av tabellen. Trekkingen får videre følgende konsekvenser for opp- og nedrykk:

  • Grundigligaen: Lag nr. 11 på tabellen etter endt serie rykker ned, mens lag nr. 10 på tabellen spiller kvalifisering mot lag nr. 3 på tabellen etter endt serie i 1. divisjon.
  • 1. divisjon: Lag nr. 1 og lag nr. 2 etter endt serie på tabellen rykker opp til Grundigligaen, mens lag nr. 3 på tabellen spiller kvalifisering mot lag nr. 10 etter endt serie på tabellen i Grundigligaen. Lag nr. 10, lag nr. 11 og lag nr. 12 på tabellen etter endt serie i 1. divisjon kvinner rykker ned til 2. divisjon.
  • 2. divisjon: Den berammede kvalifiseringen for opprykk til 1. divisjon avlyses og de 4 avdelingsvinnerne rykker opp til 1. divisjon.

NHF og NTH synes situasjonen er svært beklagelig for klubben, utøverne, Grundigligaen og alle andre som blir berørt av dette. På denne bakgrunn ble det, som tidligere nevnt, fra NHF og NTH søkt etter alternativer som ville muliggjort spill ut sesongen. Dette lyktes dessverre ikke.

Kontaktperson NHF: Organisasjonssjef Stig Quille, tlf: 951 48 602
Kontaktperson NTH: Daglig leder Hein Barthold, tlf: 907 40 310