Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170321-Thorir-Hergeirsson-ridder.jpg
Kirsten Gaard og Thorir Hergeirsson på det kongelige slott

Ridder Thorir

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har fått den flotte utmerkelsen «Ridder av første klasse».

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med statsbesøket fra Island, var også landslagssjef Thorir Hergeirsson og kona Kirsten Gaard på besøk på det kongelige slott. Her fikk Thorir utdelt ridderkorset som offisielt heter «Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden».

- Jeg er stolt og ydmyk. Dette er en ære og en anerkjennelse til kulturen, ledelsen og spillerne på kvinnelandslaget, sier Thorir og tar som vanlig med seg hele laget når han takker for utmerkelser.

Den Kongelige Norske Fortjenstorden er en orden som ble innstiftet av kong Olav V i 1985 og blir tildelt utenlandske statsborgere og norske borgere fast bosatt i utlandet som belønning for særlig fortjenstfullt virke for norske interesser. 

Thorir ble nylig kåret til årets trener av det internasjonale håndballforbundet, og det skjer for femte gang. Siden han overtok som landslagssjef i 2009 har han også innkassert OL-gull og bronse, to VM-gull og en bronse, samt tre EM-gull og en sølvmedalje.

Med seg på slottet hadde han kona Kirsten Gaard, og de to hadde en svært trivelig kveld på slottet hos vår idrettsinteresserte konge.

Vi gratulerer så mye til den nyslåtte ridder!