Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene
Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20160621_Ellertsen_Line_LK98_900_TerjeRefsnes.jpg

Kvalifisert til EM

Etter den avgjørende seieren mot Hellas på hjemmebane, ble det klart at jr.-jentene skal spille EM til sommeren.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grekerne hadde fulgt opp stadion, og et entusiastisk publikum var klare for å heie frem hjemmenasjonen. Det var ikke noe å utsette på de greske jentenes entusiasme, men de norske juniorjentene spilte best og kvalifiserte seg til EM.

Det er ikke hverdagskost for de unge jentene fra Norge med fullstappet tribune og høy jubel. De greske håndballjentene og deres team hadde gjort gode forberedelser i forkant av kampen mot Norge. De trekker ned tempo og spiller lange angrep. Hellas sin måte å spille på går til tider utover Norges tålmodighet. – Vi mangler litt is i magen, forteller Kenneth Gabrielsen på telefon fra arenaen i Hellas. Han nevner også at det store trykket i hallen var utfordrende med tanke på kommunikasjonen underveis i kampen, men understreker at det er var en god øvelse for de norske jentene.

Norges juniorlandslag gjør jobben og Line Ellertsen (bilde) viser seg fra sin beste side, både i forsvar og angrep. Det ble en tøff kamp, men nå er juniorjentene klare for EM. Mesterskapet skal spilles i Celje, Slovenia fra 27. juli - 6. august. 

EM-kvalifisering
Hellas - Norge 16-23 (7-11)
Nikos Samaras – Myrina Limnos, Hellas.

Norges målscorere: Line Ellertsen 7, Mari Finstad Bergum 3, Karoline Lund 3, Henny Ella Reistad 2, Karoline Olsen 2, Ane Hovland 2, Stina Seline Strengenes 2, Mariann Gabrielsen 1 og Anna Huse 1.

Hellas toppscorer: Kiriaki Louri 5 mål.

Utvisninger: Norge 4x2min, Hellas 2x2 min.

Les mer om juniorjentene