Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170316-Brattset,-Kari-foto-Stephane-Pillaud.jpg
Foto: Stephane Pillaud

Comme si, comme ça

”Så som så” kan man vel si om jentenes første kamp siden EM i desember, mot Russland.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både de norske seniorjentene og rekruttjentene samles i disse dager i Frankrike. Seniorjentene spiller siste runde i sesongens Golden League, mens rekruttjentene skal møte Frankrike i to treningskamper.

Det har vært en del forfall i den norske troppen siden uttaket og da er det greit å ha rekruttene i nærheten. En av spillerne som ble hentet opp rett før denne kampen, var Kari Brattset som til daglig spiller i Vipers Kristiansand. Kari ble hentet opp i siste liten etter at Marit Malm-Frafjord måtte melde forfall og beviste fra start at dette var vel fortjent. Dette trekker også trener Thorir frem i intervju med TV Norge etter kampen, og særlig påpeker han angrepsspillet. Sammen med Veronica Kristiansen ble hun Norges toppscorer med fem mål.

Norge møtte Russland i en kamp preget av at begge lag har reist til Frankrike med  tropper med en lett blanding av rutinerte og urutinerte spillere. Det ble rotert mye, og på det norske laget fikk alle prøvd seg på banen. Begge lag ønsket å vise seg frem med godt angrepsspil og da særlig med raske kontringer. Selv om ikke alt stemte i forsvar for de norske jentene, var det Norge som til slutt gikk seirende ut av kontringsduellen.

Det er også godt å se at Stine Skogrand, som ikke fikk spille så mye i EM, hadde en veldig god dag på banen.

Selv om Norge slipper inn mer mål enn de kanskje burde, får keeperne våre godkjent. Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg som spilte hver sin omgang hadde også til tider flere gode redninger.

Konklusjonen er  at dette var en god kamp til tross for en lite samspilt gjeng, og jentene er selvfølgelig fornøyde med seier over Russland. Det er alltid gøy å vinne over Russland!    

Neste kamp er mot Frankrike på lørdag kl 19:30 og vises på TV Norge, med sendestart kl. 19:15.

FAKTA

Golden League
Norge – Russland 30-27 (14-13)
Antares Arena, Le Mans, Frankrike

Norges målscorere: Kari Brattset 5, Veronica Kristiansen 5, Stine Skogrand 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Nora Mørk 3, Stine Bredal Oftedal 3, Camilla Herrem 2, Thea Mørk 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Marta Tomac 1 og Marit R. Jacobsen 1.

Russlands toppscorere: Daria Dimirieva 6 og Vladena Bobrovnikova 6

Utvisninger: Norge 1x2min., Russland 5x2 min

Bildene er tatt av Stephane Pillaud.

20170316-Kristiansen,-Veronica-foto-Stephane-Pillaud.jpg

20170316-Mørk,-Nora-foto-Stephane-Pillaud.jpg

20170316-Forsvar-foto-Stephane-Pillaud.jpg