Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

161008-LKR-Jacobsen,-Marit-Røsberg.jpg

Imponerende seier

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var som forventet, det ble en tøff affære da Norge møtte Frankrike på hjemmebane i Golden League. En fullsatt hall heiet frem Frankrike fra start, men det var bortelaget og håndballjentene som stakk av med seieren.

Dommeren har så vidt blåst i gang kampen før Camilla Herrem snapper ballen fra hjemmelaget, og løper inn kampens første mål. Det var stor fart fra start, og begge lag virket overtente i kampens første minutter. Det er Frankrike som er i førersete og leder med to mål da 15 minutter er spilt. Det er ikke ofte de Norske jentene kun scorer 6 mål på 20 minutter. Det ble en omgang med mye stang ut, frustrasjon og unøyaktig spill. Veronika Kristiansen utmerker seg, og tar ansvar begge veier. Det er en positiv utvikling mot slutten og straffescoring i siste sekund gjør at Norge bare er et mål bak da lagene går til pause.

I andre omgang kommer Kari Aalvik Grimsbø inn for Silje Solberg i det norske målet. Med en tidlig redning og to raske mål er Norge endelig tilbake i ledelsen. De sterke franskdamene er aldri langt bak, men det er de norske jentene som har det lille overtaket. Frustrasjonen fra den første omgangen virker å være lagt til side, og etter halvspilt omgang er stillingen 21-19.

Da det er ti minutter igjen, er det ikke lenger tvil om hvem som er verdensmestere. Solberg kommer inn mot slutten å redder noen viktige baller, og rekrutt Marit R. Jacobsen viser seg frem og scorer 5 mål. Det ble en maktdemonstrasjon mot slutten, og Norge vinner 30-23.

Neste kamp for håndballjentene er mot Danmark søndag 19.mars. Kampen kan du se på TV-Norge kl.15.30. Dette er Norges siste kamp i Golden League.  

FAKTA
Golden League

Frankrike-Norge 23-30 (13-12)
Orleans, Frankrike 

Utvisninger: Frankrike 1x2min, Norge 1x2 min

Norges målscorere: Veronica Kristiansen 5, Marit R. Jacobsen 5, Camilla Herrem 5, Marta Tomac 4, Thea Mørk 2, Stine Bredal Oftedal 1, Nora Mørk 3, Vilde Mortensen Ingstad 2, Stine Skogrand 1, Kari Brattset 1 og Emilie Hegh Arntzen 1.

Frankrikes toppscore: Alexandra Lacrabere, 9 mål.

Utvisninger: Frankrike 1x2min, Norge 1x2 min. 

Se Stephane Pillauds bilder fra dagens kamp:

20170318-FRANOR-Ingstad.jpg

20170318-FRANOR--T.Mørk.jpg

20170318-FRANOR-Tomac.jpg