Variabelt i Larvik

Etter uavgjort borte i Bucuresti, var Larvik forberedt på tøff motstand på hjemmebane lørdag ettermiddag.

Og tøft ble det, allerede fra start. Bucuresti viste fra første angrep at de var godt forberedt på ettermiddagens motstandere, noe det ikke virket som de var i forrige kamp.
På den annen side startet Larvik med mange tekniske feil og litt slurvete spill. De viste mye vilje, men det skortet litt på evnene i åpningsminuttene. Etter fem minutter spilt ledet Bucuresti 4-2, og ledelsen holdt de helt til Larvik tok time out. Etter drøyt halvspilt førsteomgang spilte Larvik seg opp til uavgjort, på stillingen 11-11, og lagene fulgte hverandre inn til pause hvor resultatet var 18-18.

Trener Tonje Larsen hadde en klar melding til hva som burde bli bedre i andre omgang, da hun ble intervjuet av Viasat4 i pausen:
- Vi spiller ganske bra framover i første omgang, men må opp minst ett hakk i forsvar! Sandra må få mer hjelp bakover!

I andre omgang var det da også Larvik som kom best i gang. Etter bare drøyt tre minutter spilt så Bucuresti seg nødt til å ta time out, på stillingen 22-18 i Larviks favør.
Larvik holdt seg foran hele omgangen, og var oppe i en seksmålsledelse etter 17 minutter spilt.
Siste halvdel av andre omgang skulle bli av det spennende slaget, Bucuresti ville på ingen måte gi seg, og spiste opp Larviks ledelse mål for mål. Framover tok Gro Hammerseng-Edin ansvar og satte flere fine skåringer, og med kun ett minutt igjen, vartet Sandra Toft Galsgaard opp med en klasseredning. Gro Hammerseng-Edin skåret på kontring, og Larvik kunne juble for tomålsseier 35-33.

Nå gjenstår det kun to kamper for Larvik i hovedrunden i årets Champions League. Første kamp er borte, mot FC Midtjylland, lørdag 4. mars, før Györ venter i siste kamp, på hjemmebane søndag 12. mars.

Med dagens seier ligger Larvik på andre plass, to poeng foran FC Midtjylland. Neste helgs oppgjør i Danmark blir dermed avgjørende for hvem som kaprer en kvartfinaleplass, sammen med Györ som det skal mye til for at ikke klarer å sikre førsteplassen i gruppa.