Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170115-Trener-4-8960.jpg
Andreas Berntsen fra Region Vest med sin gruppe trenere.

Nærmer seg slutten

Denne uken har 46 trenere vært samlet i Sandefjord, til den tredje av fire Trener 4-samlinger.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi nærmer oss slutten, sier Helen Wernersen. Hun er utdanningsansvarlig i Norges håndballforbund.

Hun forteller at de fleste som har vært her nå, startet på Trener 3 i mai 2015. De gjorde ferdig trener 3 i mai i fjor og begynte da på Trener 4, som avsluttes i mai. Da holdes siste samling. Den siste samlingen avsluttes med en autorisasjonssamtale, der de skal vise hvordan de har utviklet seg.

Da er de ferdigutdannet Trener 4 og blir master coach, i forhold til EHFs utdanningsgrad. De som leverer en skriftlig oppgave på engelsk til EHF får en EHF Pro Licence. Fra 2020 blir det et krav fra EHF at trenerne må ha Pro Licence. Det samme vil sannsynligvis gjelde i Champions League.

Trenere fra hele landet har vært samlet i Sandefjord denne uka. De har delt sin kompetanse med hverandre, hatt praktiske økter i hall og teoretiske økter, både med forelesere og gruppearbeid knyttet til forelesningene. Trenerne har også innleveringsoppgaver, som gjøres hjemme.

Fra 2017/18 krever NHF at trenere i Grundigligaen har Trener 4-utdannelse.

20170115-Trener-4-8954.jpgRaymond Hamar i Elverums trenerteam holder foredrag.

20170115-Trener-4-8964.jpg
Mia H. Högdahl deler sine erfaringer.