Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

161015-Larvik-Koren,-Linn-Kristin-Riegelhuth.jpg

Solide Larviksjenter

Larvikjentene viste seg fra sin beste side og tok et poeng mot Györ på bortebane

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang møter Nora Mørk sin tidligere klubb i en fullsatt arena i Ungarn. Györ, storfavorittene til å vinne årets Champions League må kjempe mot Larvik sitt solide forsvar fra første sekund.

 

Det blir en drømmestart for det Norske laget når de etter en halvspilt første omgang ligger fire mål foran. De virker å ha god kontroll over storlaget fra Ungarn. Det skulle ta 17.minutter før Nora Mørk satte sitt første mot Larviks målvakt Sandra Toft, og tre minutter senere er de asur: 6-6.

Larviks Sandra Toft har en redningsprosent på godt over 50% i førsteomgang, og vinner målvaktsduellen mot Gyors norske keeper Kari Aalvik Grimsbø. Til pause er stillingen 9-11. Larvik spiller en overbevisende omgang.

Det er et bestemt hjemmelag som kommer ut på banen og reduserer ledelsen etter pause. Det skal ta hele fem minutter før Larvik og Anja Hammerseng Edin scorer i den andre omgangen. Györ tar ledelsen for første gang, og tvinger Larvik til å finne frem sitt aller beste. De to lagene følger hverandre som skygger hele veien. Når det står ti minutter igjen på klokka er stillingen 21-21. 

Jentene fra Larvik jubler når de ligger to mål foran og det er fire minutter igjen. Rutinerte Gro Hammerseng setter 27-24 og nå ligger Larvik tre mål foran lederen av tabellen. Men, kampen er ikke over og Györ kommer med to reduseringer. Når det står 30 sekunder igjen på klokken går Larvik i angrep med en ledelse på et mål. Laget fra Vestfold kommer såvidt over midtbanen før Györ snapper ballen og stillingen står helt likt: 27-27. Det blir fort kort tid til å redusere og Larvik tar 1.poeng på bortebane.

Seminifinaleplassene er enda ikke avgjort, og det gjenstår tre kamper i hovedrunden. 
Larvik sin neste kamp i EHF-Cup er 25.02 kl.17.00 mor CSM Bucuresti. 

Kampfakta
Györ - Larvik HK 27-27 (9-11)
EHF Champions League, hovedrunden.
Audi Arena Györ, Ungarn

5273 tilskuere
Utvisninger: Györ 2x2 minutter, Larvik 4x2 minutter.

Toppscorer Györ: Nora Mørk, 7 mål.

Toppscorer Larvik: Amanda Kurtovic, 10 mål. 

 

Les mer om Champions League Kvinner her.