Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20141221_Koren.-Linn-Kristin-Riegelhuth_Terje-A_900.jpg
Linn- Kristin Riegelhuth Koren

Gir seg på topp

Håndballjentenes høyre kantspiller, Linn-Kristin Riegelhuth Koren har valgt å avslutte sin karrière på landslaget.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linka har bestemt seg for å prioritere satsing med Larvik etter 13 år med Håndballjentene. Hun forteller at hun fortsatt er sulten på mer topphåndball og har ikke planlagt å legge håndballskoene på hylla riktig ennå.

– Jeg fortsetter for fullt i Larvik og ser for meg flere år til på håndballbanen. Imidlertid ønsker jeg å prioritere litt annerledes og bruke mer tid på familien, og derfor blir det et naturlig valg for meg å takke nei til videre landslag.

Linka har vært med på Norges storhetstid på den internasjonale arenaen, både i klubben Larvik og med Håndballjentene. Den lynkjappe høyrekanten har mange store opplevelser fra tiden i landslagsdrakten å se tilbake på.

– Jeg har vært med på en utrolig reise med landslaget. Jeg ønsker å takke for gode opplevelser og øyeblikk med fantastiske jenter, et supert støtteapparat, sponsorer og et entusiastisk publikum.

Larvikspilleren
står med 279 landskamper og 971 scoringer for Norge. Det gjør at hun er nummer tre på listen over spillerne med flest landskamper etter Karoline Dyhre Breivang (305 kamper) og Susann Goksør Bjerkrheim (296) og nummer to på toppscoreroversikten gjennom tidene etter Kjersti Grini (1003 mål). Linka debuterte for Norge 23. september 2003 og har siden vært fast spiller på laget foruten perioden med graviditet og fødsel i 2015/16. Hun spilte sitt siste mesterskap i OL i Rio i fjor sommer.

På landslaget
har hun vunnet to gull og én bronse i OL, gull, sølv og bronse i VM, og fem gull og et sølv i EM. Hun ble kåret til verdens beste spiller av det internasjonale håndballforbundet i 2008. OL-finalen i Beijing var et høydepunkt i den norske drakta, hun spilte en strålende kamp og scoret ni mål. I desember samme år ble hun EMs toppscorer med 51 mål. I samme mesterskap og VM året etter kom hun på All Star Team. Hun scoret 10 mål på 10 skudd i EM-finalen 2014 og fikk toppkarakteren 10 på spillerbørsen i VG.

I Larvik så langt har hun opplevd det meste; gull og sølv i Champions League, to gull i Cupvinnercupen, 12 seriemesterskap, 12 NM-gull og 11 sluttspill-titler i tillegg til personlige kåringer, blant annet som skytterdronning i serien og årets spiller i Norge.

Norges Håndballforbund takker Linka for en fantastisk innsats på håndballbanen med flagget på brystet for Norge.