Yppet med vertene

De norske håndballgutta fikk ikke gjort det umulige mulig i det som trolig var kampen om førsteplass i gruppen.

Etter å ha vunnet mot både Polen og Russland i gruppespillet, var det langt tøffere motstand som møtte Christian Berges menn søndag. VM-vertene Frankrike er også regjerende VM-mestere. Vinneren av kveldens kamp ville trolig også bli vinneren av gruppe A.

Den første omgangen ble intens. Norge hang med til 9-8, men derfra rykket Frankrike fra. Norge lyktes i ankomstspillet sitt, men slapp gjennom og inn for mye bakover.  Til pause var Norge fire bak, på stillingen 16-12.

Frankrike kickstartet den andre omgangen, og etter åtte minutter spill var vertene hele syv mål foran. Til full pipekonsert fra hallen kom Norge bare tre bak etter en fulltreffer fra Kent Robin Tønnesen på stillingen 25-22 etter 48 minutter spill.

Selv om Norge aldri kom nærmere, viste de gode prestasjoner begge veier i søndagens toppkamp. Norge utfordret Frankrike, og gav dem en ordentlig fight.

De siste 100 sekundene spilte Frankrike fire mot seks, etter et direkte rødt kort til Fabregas, som fellet Myrhol med høyrebenet. Seieren ble likevel fransk - hjemmelaget vant (men bare med tre!) 31-28.

Norge møter Brasil til nest siste gruppespillkamp tirsdag 17. januar klokken 14:00. Kampen sendes på TV2.

Frankrike - Norge 31-28 (16-12)