To viktige poeng

Etter en strålende kamp av Torbjørn Bergerud, vant Norge med fire mot Russland i andre VM-kamp.

Etter en nølende VM-start torsdag med nervene utenpå drakten, var det et langt mer samspilt Norge som møtte Russland lørdag kveld. Norge kom best i gang, mye takket være VM-debutanten Torbjørn Bergerud som gjorde en fantastisk jobb i det norske målet (45% i den første omgangen!). Da Bergerud reddet sin straffe nummer to allerede etter 18 minutter hadde Norge dobbelt så mange som russerne - og en komfortabel 12-6 ledelse.

Landslagstrenger Christian Berge hoppet og danset på sidelinja da Sander Sagosen, som fikk kritikk etter mange bomskudd i Polen-kampen, viste seg tilliten verdig og satte tre flotte mål på rappen lørdag.

De siste minuttene av omgangen ble litt slurvete,  og Russland kom igjen inn i kampen. Håndballgutta gikk til garderoben med 15-11-ledelse.

Det fløt ikke like bra i den andre omgangen, og angrepsprestasjonene svingte veldig. Ved to anledninger var Russland bare to bak. Men bare to.

På tampen av omgangen gikk russerne ut én mot en, men da landslagskaptein Bjarte Myrhol løp inn 27-23 målet på 58:14, var seieren sikret. En god håndballprestasjon av håndballgutta. En meget god!

Norge er allerede så godt som med i åttendelsfinalen.

Norge møter VM-vertene, regjerende verdensmestere, Frankrike i morgen, søndag, klokken 17:45. Kampen sendes på TV2.

Norge - Russland 28-24 (15-11)