Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

160610-LM98-Sandven,-Fabian.jpg
Fabian Sandven scoret 9 mål for Norge

God framgang

U-gutta gjorde en langt bedre kamp mot Sverige fredag formiddag enn torsdag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge åpnet kampen sterkt, og ledet 5-1 etter bare fem minutter. Selv om Sverige etter hvert knappet innpå, var de norske gutta dermed med i kampen på en helt annen måte enn i lagenes første møte.

Eirik Varpe fikk sin debut i Norges mål fra start. Han fikk opp flere redninger, og var en god bidragsyter til at Norge var foran.

I store deler av denne kampen framsto U-gutta som et lag og var lojale i forhold til det man var enige om på forhånd. Det gjorde også bra at Fabian Sandven traff langt bedre på mulighetene sine i dette oppgjøret.
Det ble en jevn og spennende kamp, der lagene fulgte hverandre godt. Norge var hakket foran i det meste av førsteomgangen, men Sverige klarte likevel å komme seg ett mål foran avveis, da de ledet 16-15.
Etter hvilen var det Sverige som førte, men de fikk aldri noe stort forsprang, og så sent som et par minutter før slutt var avstanden bare to mål. Sluttsifrene ble 30-27 til Sverige.
U-guttas trener, Anstein Engravslia var langt mer fornøyd etter fredagens kamp. Noen flere redninger i sluttfasen, så hadde det blitt enda jevnere. Men på de fire kampene vi har spilt mot Sverige har vi aldri vært nærmere, forteller Anstein før laget tar fatt på hjemreisen til Norge med optimisme i blikket.

Kampfakta Sverige – Norge LMU (U98)
Nordby Supermarkethallen, Strømstad, Sverige
30-27 (16-15)
Norges lag og målscorere:
Fabian Sandven, Bækkelaget Håndball Elite 9 mål, Simen Holand Pettersen, Sandefjord Håndball 6 mål, Kasper Lothe, Ski IL 4 mål, Bjørnar Pedersen, Ski IL 2 mål, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Håndball Elite 2 mål, Sindre Heldal, Fyllingen Håndball Elite 2 mål, Preben Egeli, Bodø HK 1 mål, Anders Teige Bøe, Herkules Håndball 1 mål. 
Øvrige norske spillere: Emil Kheri Imsgard, Elverum Håndball, Simon Ypma, IK Sävehof , Eirik Varpe, Nøtterøy Håndball Elite , Ole Nærland, Nærbø IL,  Sander Wennberg Linderud, Elverum Håndball, Olaf Richter Hoffstad, Sandefjord Håndball og Jacob Weidemann, Nøtterøy Håndball Elite. 

Sveriges toppscorere:
Oscar Sunnerfeldt og Jack Thurin, begge med 5 mål hver.
Utvisninger:
Sverige: 0 x 2 min, Norge: 2 x 2 minutter.

( i første kamp mellom lagene torsdag 5. januar, seiret Sverige 33-23)