Håndballgutta med VM-sølvmedaljene. Foto: Svein André Svendsen/NHF

SØLVGUTTENE!

Det ble 30 fantastiske minutter fra hvert av de to finalelagene i kveldens VM-finale i Frankrike.

Fra en gang mellom klokka 1700 og 1730 søndag 29. januar 2017 sto Norge stille i nærmere to timer. Et nytt kapittel skulle skrives i boka Håndballhistorie, og verdensmesterne anno 2017 skulle kåres.

Og mot nærmest alle odds, og i hvertfall i motsetning til hva 10 000 elleville franskmenn på tribunen trodde, var det Norge som satte standarden fra start.
Bare det første minuttet vartet Torbjørn Bergerud opp med to redninger, og Norge satte kampens første skåring. Etter fire minutter reddet Bergerud sin første 7-meter for kvelden, og etter ti minutter var Norge oppe i en tomålsledelse.
Denne ledelsen holdt hele omgangen gjennom - nesten!
Etter halvspilt førsteomgang var frustrasjonen hos franskmennene til å ta og føle på, og superrutinerte Thierry Omeyer, med ni gull i bagasjen, ble skutt av banen av unge, sultne norske gutter!
Etter 20 minutters spill kunne man høre "ALLEZ LES BLEUS!" runge i hallen - helt til Sander Sagosen skøt dem til stillhet og Norge i ledelsen 13-11.
De første 28 minuttene av kampen eide Norge, men så fikk Nikola Karabatic og resten av de franske gutta nok. De ristet av seg frustrasjonen, og spilte seg til en ettmålsledelse til pause, etter en kontringsskåring i aller siste tidels sekund.

Andre omgang startet der første omgang sluttet, og etter fire minutter hadde Frankrike spilt seg opp til en firemålsledelse. Og nærmere kom aldri Norge, til tross for mange flotte kontringer og angrep - og ikke minst stjerneredninger fra vår nye absolutte yndling Torbjørn Bergerud!

Marseillesen og ymse franske heiarop runget og løftet taket i arenaen - og etter 60 minutter var nok et gull sikret for "Les Experts" - fullt fortjent!
Om jubelen var enorm fra franskmennene, sto jammen ikke de norske gutta tilbake - her ble det feiret SØLV!
En utrolig idrettsprestasjon er et faktum - og ikke minst Norges første medalje for herrer på seniorsida i håndball! Vi bøyer oss i hatten, tar av oss støvet og sender alle våre gratulasjoner til Paris, og Christian Berges team!