Slovenia snudde til seier i bronsefinalen mot Kroatia. Foto: St. Pillaud France Handball 2017

Slovenia kapret bronse

Det som lenge så ut som grei kamp for Kroatia endte til slutt med bronse til Slovenia!

På den nest siste dagen i VM i Frankrike møttes Kroatia og Slovenia til kamp om bronsemedaljene.

Kroatia hadde overtaket og etter hvert en ganske klar ledelse i oppgjøret, og det hele så ut til å gå mot bronse til kroatene. Til pause ledet Kroatia 18-13, og 10 minutter ut i den andre omgangen var differansen hele 8 mål. Da våknet Slovenia for alvor. De knappet inn ledelsen til fem mål de neste 10 minuttene, og derfra og inn løp slovenerne rett og slett fra Kroatia, nok til at de tre minutter før slutt var ajour for første gang (29-29). Kroatia hadde heller ikke krefter til å løfte seg i sluttminuttene, og dermed var det Slovenia som endte som bronsevinnere; 31-30 ble resultatet.

Til stor lettelse og glede kunne Slovenia med det ta i mot bronsemedaljene rett etter kampslutt.