Seier i åpningskampen

Selv på en dag hvor Norge bommer på over 50% av sjansene slår de Polen og tar to poeng i åpningskampen i VM.

Torsdag kveld var det endelig klart for håndballguttas første VM-kamp i Frankrike. Etter en svært jevn kamp endte det 22-20 i Norges favør.

Første omgang var en jevn affære fra start. Espen Lie Hansen scorte Norges første mål etter fire minutter og reduserte to raske mål av Polen. De to lagene fulgte hverandre tett gjennom hele omgangen. Heldigvis var det ikke bare Norge som som gjorde feil og misbrukte store sjanser. Målvakt Torbjørn S. Bergerud tok bare en ball i førsteomgang, men Espen Christensen kom innpå med fem minutter igjen på klokka og gjorde akkurat det han skal gjøre: Fire av fire redninger bidro til at Norge gikk til pause to mål foran Polen.

Christian O’Sullivan og håndballgutta tapte 2.omgangens første duell og gikk på en tidlig tominutter. Polen utlignet raskt Norges forsprang på to mål. Etter fem minutter spilt satte gutta inn en av fem sjanser og Sander Sagosen brant totalt ni skudd. Det var ikke bare i angrep Norge bommet, men også på straffemerket bommet de tre av syv ganger. Til tross for nerver, adrenalin og bom lot de være å slippe Polen foran. Med 10 minutter igjen av åpningskampen og stillingen 20-20 startet måltørken for begge lag. Bergerud kom inn igjen etter en halvspilt omgang og reddet noen svært viktige baller mot slutten. Norge kom seg ut av måltørken etter over fem minutter uten å få ballen i mål, og Kristian Bjørnsen førte Norge til seier med to scoringer.

Neste kamp i gruppespillet er mot Russland lørdag 14.01 kl. 17.45. Norge er i gruppe A og skal også møte Frankrike, Japan og Brasil. Du kan se alle Norges kamper på TV2.