Klare for kvart!

Ny norsk triumf! Norge vant stort over Makedonia, og er klare for kvartfinale i VM.

I OL- byen fra 1992, Albertville, møtte de norske håndballguttene Makedonia til åttendelsfinale i VM lørdag ettermiddag. Lagene møttes sist i EM i fjor. Da ble sluttsifrene 31-31.

Norge fikk en god start lørdag. De var kontante i forsvar, og fikk god uttelling fremover. Omtrent halvspilt i omgangen drog Makedonia tempoet kraftig ned. Norges 8-5 ledelse ble snudd til til 8-9 etter åtte målløse minutter for Norge. Hadde det ikke vært for Torbjørn Bergerud i det norske målet, hadde sifrene sett langt verre ut. Han reddet ikke bare baller, han reddet Norge

Da Eivind Tangen satte 9-9 målet etter 26 minutter, var det som om Norge igjen våknet. Raske, gode angrep og en stadig stabil Bergerud gjorde at Norge var foran med to mål til pause.

Makedonia spilte 7 mot 6 i angrep, og i den andre omgangen var håndballguttene flinke til å utnytte det tomme målet. Norges ledelse økte til syv mål og 21-14 etter ti minutter spill.
Balkan-lagets Kiril Lazarov kom bare seks ganger i målprotokollen.

Kampen endte som den startet. Norge var suverene begge veier, og vant 34-24.

Norge møter Ungarn eller Danmark i kvartfinale tirsdag klokken 17:00.