Et skritt...

...i riktig retning for Håndballgutta, som "bare" tapte med to mål i sin andre treningskamp mot Sverige.

Som en oppkjøring til VM har Norge møtt Sverige til to treningskamper. Mens den første kampen endte med åttemålstap etter slett forsvarsarbeid, vitnet lørdagens tap om bedre forsvarsspill og flere keeperredninger.

Det var et revansjesugent og langt bedre Norge som stilte til start lørdag. Deffensivt stod Christian Berges menn tettere, og selv om det litt for ofte ble avsluttet fra midten fremover, var målforskjellen langt mindre enn kvelden i forveien. Til pause var Norge knappe to bak på stillingen 15-13.

I den andre omgangen startet Norge bra, og lå lenge bare ett mål bak våre naboer i øst. Deretter fulgte en periode hvor fredagens kamp nærmest kom i reprise. Mot slutten av omgangen fikk Norge justert seg nok en gang, og reduserte ulikheten betraktelig.

- Vi mangler litt timing, og må spille litt bredere - men jeg er beroliget. Vi skal jobbe beinhardt inn mot torsdag, kommenterte landslagstrener Christian Berge til TV2 Sportskanalen etter sendeslutt lørdag.

Også Sander Sagosen var fornøyd etter tomålstapet;
- Prestasjonene våre i dag er periodevis gode nok. Nå mangler bare de siste ti prosent, så er vi der, kommenterte Sagosen til TV2.

Selv om det ble tap også lørdag, var det færre baklengsmål, bedre rytme i angrepsspillet og et tettere forsvarssamarbeid i kamp to. På stigende kurs med andre ord. Og som det sies... Dårlig generealprøve gir en god premiere...

Norge åpner VM mot Polen allerede 12. januar klokken 20:45.

Sverige - Norge 27-25 (15-13)