Byåsen_logo - gammel skal ikke brukes

Byåsen-sensasjon

Byåsen imponerte på hjemmebane i Trondheim Spektrum mot russiske storfavoritter i EHF-cup søndag.

I søndagens europacupoppgjør var det bortelaget som var desidert favoritter før start. Det var likevel ikke russerne, med norske Katrine Lunde på laget, som startet best i Trondheim Spektrum. Selv om det var russerne som scoret det første målet, var det trønderne som scoret de åtte neste... Jubelen stod i taket da Andrea Austmo Pedersen reddet et straffekast i første del av den første omgangen.

Byåsen ledet hele 11-4 i det Austmo Pedersen reddet sin nummer to fra syvmetersmerket.

Til pause var Byåsen foran med fem mål på stillingen 18-13.

Det var et tydelig skjerpet Rostov Don som kom tilbake fra hvilen. Byåsens ledelse ble raskt langt mindre, og etter to tredjedeler av andre omgang var Byåsen bare én foran; 22-21.

Så var det som om Byåsen våknet til live igjen - og øynet sjansene om en aldri så liten sensasjon. Til trampeklapp i Spektrum økte Byåsen ledelsen og stengte bakover med et forsvar i verdensklasse.

Byåsen vant vel fortjent 29-24.

Neste E-cupkamp for Byåsen er mot ungarske Érd HC 29. januar klokken 15:30.