Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sagosen, Sander .jpg

- Vi har mye å gå på

Håndballgutta møtte Sverige til den første av to oppkjøringskamper før VM, og tapte med åtte mål fredag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Christian Berge stiller i hovedsak med det samme mannskapet som i EM i Polen i januar, mens svenskenes nye förbundskapten, islendingen Kristján Andrésson, har gjort mange endringer på det svenske laget. I Jönköping var over 6.600 møtt frem for å se på naboduellen.

Og de fikk se en kamp der hjemmelaget dominerte fra start til mål. De norske gutta fikk ikke sving på forsvaret og fikk dermed ikke hjulpet Ole Erevik i målet. Halvveis i omgangen ledet Sverige med fem mål, og Christian Berge tok timeout og satte inn Torbjørn Bergerud i det norske målet. Men heller ikke han fikk tak på de svenske skuddene, og til pause viste tavlen 20-14 i svensk favør.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på og var oppe i en åttemålsledelse i første del av andre omgang. Så begynte de norske gutta å spise opp ledelsen mål for mål og lå en stund bare tre mål bak. Men det holdt ikke ut kampen. Svenskene dro fra igjen og sikret seg seier med 37-29.

Ole Erevik var ikke fornøyd med kampen.

- Vi har mye å gå på, det er ikke godt nok det vi presterer i dag. Jeg er glad for å få spilt i rundt 45 minutter, det er bare min tredje kamp på nesten et halvt år. Men vi har veldig mye å jobbe med, sa han til TV 2 Sportskanalen etter kampslutt.

Landslagskaptein Bjarte Myrhol var også skuffet over resultatet.

- Vi får aldri satt det kompakte forsvaret vårt og hjulpet målvaktene. Jeg er veldig skuffet over resultatet, så det er bra vi får en ny kamp allerede i morgen, sa han.

Landslagssjef Christian Berge peker også på at forsvaret var årsaken til tapet.

Vi slipper inn alt for mye bakover, forsvaret er dårlig og vi har ikke godt nok målvaktspill. Det er helt klart rom for forbedringer, det skal vi jobbe med i dagene fremover. Vi ser at ting kan rettes på ganske raskt. Men svenskene spiller bra, og vi får aldri taket på dem, avslutter Berge.

De to lagene møtes lørdag kl. 19.15 i Kristianstad. Kampen sendes på TV 2 Sportskanalen og Sumo.

---

Fakta landskamp
Sverige – Norge 37-29 (20-14)
Jönköping
6633 tilskuere

Norske målscorere:
Sander Sagosen 8, Bjarte Myrhol 4, Magnus Jøndal 4, Gøran Søgard Johannessen 3, Christian O’ Sullivan 2,  Eivind Tangen 2,  Kristian Bjørnsen 2, Magnus Abelvik Rød 1, Magnus Gullerud 1 og Espen Lie Hansen 1 og Joakim Hykkerud 1.

Toppscorer Sverige: Simon Jeppson og Johan Jakobsson 6 mål hver.

Utvisninger: Sverige 3x2 min., Norge 3x2 min.