Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20161216_Solberg_Silje_LKS_NOR-FRA_900fotoTerjeAnthonsen.jpg
Silje Solberg - best på banen igjen. Foto: Terje Anthonsen

Klare for EM-finale!

Etter et nervepirrende sluttdrama vant Norge med fire mål mot Frankrike i semifinalen i EM fredag kveld.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske Håndballjentene fikk en dårlig start på sin ellevte (!) EM-semifinale fredag kveld. Frankrike, som Norge har har slått i tre av tre tidligere møter i år, fikk hull på det norske forsvaret og gikk opp i 6-3-ledelse etter ti minutter. En time-out, et keeperbytte  og et strålende forsvarsarbeid gjorde at Norge justerte til 7-8 i løpet av de neste ti minuttene. Den neste perioden vant Norge hele 7-0 etter eminent spill begge veier, og med en Silje Solberg som kunne skilte med opp mot 80% redninger.

Til pause var Norge foran med to mål.

Det ble en målfattig start på den andre omgangen. Det stokket seg til i det norske angrepet, og både tempo og presisjon var nærmest fraværende. Etter en halvspilt omgang hadde Norge scoret bare tre mot Frankrikes seks, og det var dermed Frankrike som var foran med ett mål. 

Det ble et sluttdrama uten sidestykke. Emilie Hegh Artntzen gjorde et fantastisk innhopp, både i forsvar og angrep. Ikke minst viste Hegh Arntzen et godt samarbeid med Marit Malm Frafjord på linja. Det er likevel målvakt Silje Solberg som må ha æren for Norges triumf - hun reddet både skudd fra kant, linje og bak på banen, samt en meget viktig 7-meter tre minutter før slutt. 

Norge vant kampen med fire mål og stillingen 20-16.

Norge har levert et solid mesterskap, og er ubeseiret til nå. Norge møter Nederland til finalen, som i VM i Danmark i 2015. Kampen spilles søndag klokken 18:00, og vises på TV3. Frankrike møter Danmark til bronsefinale søndag klokken 15:30.

Kampfakta
Frankrike - Norge 16-20 (9-11)
EM 2016, semifinale
Skandinavium, Gøteborg

Utvisninger
Frankrike 1x2 minutter, Norge 4x2 minutter

Toppscorer Frankrike 
Alexandra Lacrabere med 6 mål

Norge LKS
Nora Mørk 7; Marit Malm Frafjord 4; Emilie Hegh Arntzen 3; Veronica E. Kristiansen 3; Amanda Kurtovic 2; Stine Bredal Oftedal 1; Kari Aalvik Grimsbø; Silje Solberg; Vilde Mortensen Ingstad; Stine Ruscetta Skogrand; Silje Waade; Kjerstin Boge Solaas; Marta Tomac; Camilla Herrem; Sanna Solberg og Malin Aune.Fullstendig kamprapport finnes her.

EM på TV Statistikk tidl kamper  
EHFs EM-sider  Statistikk mot 
Hovedrundemotstanderne
 
EM-sider Statistikk tidl kamper mot
Finalerundemotstanderne
EM på Facebook

20161216_Mørk_Nora_2_LKS_NOR-FRA_900fotoTerjeAnthonsen.jpg

Nora Mørk fra 7m. Foto: Terje Anthonsen

20161216_Arntzen.-Emilie_LKS_NOR_FRA_900_fotoTerjeAnthonsen.jpg

Emilie Hegh Arntzen. Foto: Terje Anthonsen
20161216_Oftedal_Stine_Bredal_LKS_NOR-FRA_900fotoTerjeAnthonsen.jpg

Stine Oftedal Bredal tar seg gjennom det franske forsvaret. Foto: Terje Anthonsen. 
20161216_Mørk_Nora_LKS_NOR-FRA_900fotoTerjeAnthonsen.jpg

Nora Mørk - norsk toppscorer mot Frankrike. Foto: Terje Anthonsen

20161216_Norsk-jubel_NOR-FRA_900fotoTerjeAnthonsen.jpg

Håndballjentene jubler for finaleplass. Foto: Terje Anthonsen

20161216_Nederland-finaleklare_900fotoTerjeAnthonsen.jpg

Nederland jubler for finaleplass etter seier mot Danmark i semifinalen. Foto: Terje Anthonsen.