Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Forsvarte NM-tittelen

Larvik tok NM-seier nr. 8 på rad mot Tertnes, som ga favorittene kamp til siste slutt. Det endte 24-19.

Tertnes-spiller Kjersti Boge Solås ble toppscorer med 9 mål, men kampen endte 24-19 i rutinerte Larviks favør.

Larviks målvakt Sandra Toft Galsgaard satte det første skuddet i nettet under NM-finalen for kvinner i Oslo Spektrum torsdag ettermiddag. Det ble opptakten til en svært jevn omgang, hvor lagene byttet på å ha ledelsen. Rutinerte Linn-Kristin Riegelhuth Koren satt inn tre av tre straffer, og til pause var stillingen 12-12. 

Spenningen fortsatte også da startskuddet gikk for andre omgang. I det 43. minutt ledet Tertnes med to mål da Larvik-trener Tor Odvar Moen tok timeout. Det ble et vendepunkt i oppgjøret og Amanda Kurtovic og Linn-Kristin Riegelhuth Koren utlignet ledelsen.

Begge lag stod godt bakover i store deler av kampen og det er lenge siden Larvik har møtt så tøff finalemotstand. Men etter en målfattig 2. omgang dro Larvik fra mot slutten. Tertnes scoret bare ett mål de siste ti minuttene, og rutinerte Larvik-spillere sikret til slutt en komfortabel seier og sitt 17. NM-gull.

FAKTA
NM-finale kvinner
Larvik HK–Tertnes Elite 24-19 (12-12)
Oslo Spektrum 
3385 tilskuere
Toppscorer Larvik HK: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8.
Toppscorer Tertnes Elite: Kjersti Boge Solås 9.
Utvisninger: Larvik HK 3x2 min., Tertnes Elite 4x2 min.

Les mer om NM her.