Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Børge tilbake hos gutta

Tidligere landskagskaptein Børge Lund er tilbake på landslaget, denne gang som Christian Berges høyre hånd.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Berge har brukt lang tid på å finne en ny makker til trenerteamet sitt, og nå er valget falt på Børge Lund. Børge blir med Håndballgutta til VM i Frankrike i januar.

Avtalen med Lund er i første omgang på et år med mulighet til forlengelse. Han skal være med laget på samlinger og mesterskap, men har ingen oppgaver knyttet til Håndballgutta mellom samlingene.

Landslagssjef Christian Berge er full av lovord om bodøværingen.
- Han er en spiller som har spilt i verdens beste liga og faktisk den eneste norske mann som har vunnet Champions League. Han vet hva som skal til for å bli best og er god til å dele av sin erfaring. I tillegg er han en spennende trener som kan trenerfaget sitt, skryter Berge.

Selv gleder Børge seg til å fortsatt være en del av landslaget.
- Jeg ser fram til denne nye utfordringen med glede og stolthet. Jeg har som spiller vært en del av NHF fra jeg var 16 år til jeg la opp som 35-åring. Hele denne perioden ga meg mye glede og lærdom. Og jeg er stolt er av å få denne tilliten av Christian Berge og NHF. Og ikke minst, gleder jeg meg til kunne få jobbe sammen med denne fantastiske gjengen av sultne, dyktige og motiverte gutter, avslutter Lund.

Børge Lund er i dag trener for Bodø. Han har spilt for klubbene HSG Nordhorn, THW Kiel, Rhein-Neckar Löwen og Füchse Berlin i Tyskland og spilte før det for Bodø HK og AaB Håndbold i Aalborg i Danmark.

Etter 216 landskamper og 14 år på herrelandslaget, takket han for seg høsten 2014.