Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20161126-Bronselaget-1986-900px.jpg
Bak f. v: Kristin Eide, Per Otto Furuseth, Roy Johnsen, Heidi Sundal, Linn Siri Jensen, Åse Birkrem, Kjerstin Andersen, Trine Haltvik, Ingrid Steen (Ness) og Cathrine Svendsen. Foran f.v. : Hanne Hegh, Anne Migliosi (Taalesen), Karin Pettersen (Ryen), Annette Skotvoll, Unni Birkrem, Karin Singstad, Hanne Hogness og Kristin Midthun (Ihle).Foto: Svein Andre Svendsen/NHF

30-årsjubileum

Onsdag 14. desember er det 30 år siden gullalderen i norsk håndball startet med bronse i VM i Nederland.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jentene fra bronselaget etterlot seg en solid arv. På de 30 årene siden de tok Norges første medalje i et mesterskap, er det blitt ytterligere 24 medaljer til de norske Håndballjentene. Og muligheten er til stede for at det kommer en ny på søndag.

I 1986 var det en stor overraskelse at et norsk lag beseiret Øst-Tyskland i bronsefinalen og tok medalje. Til pause ledet Norge 14-8, og sluttresultate ble 23-19. Det var en jubelkveld fra ende til annen med popstjernetendenser for spillerne da de kom hjem til Norge.

I forbindelse med årets Møbelringen Cup var de 16 jentene samlet igjen for første gang og ble hedret av en fullsatt DNB Arena i Stavanger.

FAsehjulet_.jpg