Norway vs Hungary, 2023 IHF MEN’S JUNIOR (U21) WORLD CHAMPIONSHIP, Athens, Greece, 22.06.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja
Even Haugli scoret to mot Ungarn.

Juniorgutta tapte mot sterke Ungarn

Juniorgutta møtte sterk motstand også i den andre kampen i VMs gruppespill. Den endte med ungarsk seier 31-22.

Torsdag spilte Juniorgutta (LM02) sin andre kamp i U21-VM. Mesterskapet foregår i Hellas og Tyskland, og Norge møter Danmark, Ungarn og Argentina i gruppespillet i Athen. Denne gangen var Ungarn motstander.

Etter et tøft tap mot Danmark i første VM-kamp, var Juniorgutta ute etter å slå tilbake mot Ungarn. Men de fikk igjen en vrien start. Da sju minutter var spilt hadde Norge bare klart å score ett mål. Ungarerne ledet med seks mål (9-3) 13 minutter etter at det hele hadde blitt blåst i gang.

En god periode fulgte etter at 15 minutter var spilt. Da kom Norge tilbake og fikk redusert ledelsen til tre mål etter scoringer av Tord Lea Knutsen og Even Haugli (2). Ungarerne fulgte opp med timeout, og viste deretter sin styrke. Til pause var ledelsen 19-12.

I andre omgang startet Norge bra. Etter noen flotte beinparader fra målvakt Henrik Ibsen klarte Norge å hente tilbake litt av ledelsen. I det 41. minutt var stillingen 18-23.

Utover i omgangen viste imidlertid Ungarn frem sin evne til å straffe norske feil, og det ble vanskelig for Juniorgutta å komme særlig nærmere. Kampens toppscorer ble Peter Lukacs med seks mål. Den ungarske playmakeren viste hvor god og viktig han er for laget sitt. Kommende sesong skal han for øvrig lånes ut fra Telekom Veszprem til Elverum.

Det ble til slutt 31-22 til Ungarn. Det betyr at håpet om hovedrunden er ute for Juniorgutta, og at neste fase av VM blir President’s Cup.

Først skal gruppespillet avsluttes mot Argentina fredag. Denne kampen vises på Viaplay, med avkast klokken 14.30.