LM02 Juniorgutta 2023
Bak f.v. Lars Eirik Larsen, Magnus Solberg, Sonny Lodin, Dag Vidar Jonassen, Sindre Yngve Walstad, Zarko Pejovic, Even Haugli, Linus Högdahl. Midten f.v. Lasse Sunde Lid, Aleksander Høiness, Sondre Mikal Solheim, Jakob Falk Lorentzen, Benjamin Berg, Thomas Stenersen, Erik Alexander Valerius Svendsen, Sverre Ottesen, Kristian Turmo Lornstad. Foran f.v. Erlend Johnsen, Ebbe Stankiewicz, Henrik Ibsen, Sivert Jonson Tryggestad, Oscar Larsen Syvertsen, Tord Lea Knutsen, Theodor Schjølberg Grøndahl.
Juniorgutta fikk en tøff start mot Danmark, men viste mye godt spill i åpningskampen i VM

Tøff åpningskamp mot Danmark

Juniorgutta fikk tøff motstand i VMs åpningskamp. Etter å ha holdt følge en stund endte det med dansk seier 33-22.

Tirsdag spilte Juniorgutta sin første kamp i U21-VM. Mesterskapet foregår i Tyskland og Hellas fra 18. juni til 3. juli, og Norge møter Argentina, Ungarn og Danmark i gruppespillet. Det var sistnevnte som stod på motsatt banehalvdel i åpningskampen. Da lagene møttes like før mesterskapet, endte det med dansk timålsseier, og de norske gutta var klare for å kjempe om revansje.

Det var danskene som fikk den beste starten på mesterkampet, og de norske gutta lå under med to mål da fem minutter var spilt. Juniorgutta fikk fart på sakene de neste minuttene, og på under to minutter hadde de utlignet stillingen, før Norge overtok ledelsen med en suser signert Benjamin Berg. Stillingstavlen viste 4-5 ni minutter etter dommerne blåste i gang kampen.

Etter en norsk utvisning hadde danskene overtatt ledelsen noen minutter senere. Sivert Jonson Tryggestad gjorde noen viktige redninger i det norske målet og sørget for at Danmark ikke skaffet seg noen betydelig ledelse, og begge lag stod med åtte mål like etter førsteomgang var halvspilt.

Danskene var hurtige i angrepet sitt, og viste frem et solid samarbeid og gode enkeltprestasjoner. I løpet av de neste fem minuttene hadde de scoret tre mål på rad, og stillingen var blitt 11-8. Hjalte Lykke hadde scoret nesten halvparten av danskenes mål, og det norske trenerteamet la ned time-outkortet med snaue ti minutter igjen av den første omgangen.

De norske gutta holdt følge i siste delen av omgangen, men et dansk mål i sluttsekundene førte til at de hvitkledde kunne gå til pause med en firemålsledelse. Stillingen var 15-11 da en omgang gjenstod av VMs åpningskamp.

Det var Danmark som åpnet scoringskontoen like etter sidebyttet og økte ledelsen til fem mål. De norske gutta spilte godt sammen fremover og kjempet iherdig i forsvar. Likevel var det tøft å knappe innpå ledelsen som danskene hadde opparbeidet seg. Ti minutter ut i andreomgang var fortsatt fem mål som skilte lagene, på stillingen 22-17.

Norge viste stor vilje i forsvarsspillet sitt da de fikk en spiller utvist. Etter å ha kjempet for enhver ball, klarte de å holde avstanden også i undertall, og det stod 24-19 da en halv omgang gjenstod. Da Norge like etter fikk to utvisninger på kort tid, ble det vanskeligere å holde danskene unna. I løpet av fem minutter hadde Danmark økt til en åttemålsledelse, og stillingen var 27-19 med ti minutter igjen.

Danmarks målvakt var god i sluttminuttene, og sørget for at Norge ikke fikk uttelling på flere av sjansene sine. Danskene hadde ikke skrudd på bremsen fremover heller, og kunne til slutt juble for ellevemålsseier. Sluttresultatet ble 33-22.

Danmark ble hakket for store for Norge. Til tross for tap, leverte Juniorgutta mye godt spill i åpningskampen, og nivået lover godt for resten av mesterskapet. Norge spiller sin neste kamp torsdag kl. 12:15 mot Ungarn. Kampen kan følges på Viaplay.

VM U21

Danmark - Norge 33-22 (15-11)

Ano Liosia Olympic Hall, Athen

Toppscorer Danmark: Hjalte Lykke – 6 mål

Toppscorer Norge: Aleksander Hoiness, Sverre Ottesen, Tord Lea Knutsen, Benjamin Berg og Lars Eirik Larsen – 3 mål

Utvisninger: Danmark 4x2min, Norge 6x2min