Portrett
Tord Lea Knutsen ble toppscorer i kampen mot Slovenia med syv mål.

Juniorgutta tok nok en seier i Presidents Cup

Juniorgutta viste styrke mot Slovenia og tok til slutt seieren 36-25 i sin andre kamp i Presidents Cup.

Juniorgutta (LM02) spiller nå VM for U21, som i år er arrangert i Tyskland og Hellas. Norge møtte tøff motstand i gruppen sin mot Ungarn og Danmark, som gjorde at de endte på en tredjeplass i gruppe E og ikke kvalifiserte seg videre til hovedrunden. Nå spiller de derimot Presidents Cup, hvor de spiller for en 17. plass i mesterskapet.

Søndag fikk Juniorgutta en god start på Presidents Cup med storseier 47-21 over Grønland. I den andre kampen var det Slovenia som stod for tur.

Det startet jevnt i Athen mellom de to lagene. Etter seks minutter utlignet Norge til 3-3, men Slovenia svarte direkte og kom seg foran med to mål. Det tok ikke lange tiden før Juniorgutta utlignet til 5-5 og derfra tok over ledelsen. De rødkledde holdt Slovenia unna scoring i en periode på syv minutter, mens de samtidig økte ledelsen til en tomålsledelse.

Etter halvspilt omgang hadde de norske gutta økt til en tremålsledelse med 9-6, men de ga seg ikke der. Juniorgutta hadde funnet flyten i angrepsspillet og hadde god kontroll bak i forsvaret. Den norske ledelsen fortsatte å vokse utover i andre omgang, og med ti minutter igjen av den første omgangen lå Norge seks mål foran. Mot slutten økte Juniorgutta til en timålsledelse, men Slovenia reduserte med to like før slutt. Norge gikk til pause med ledelse 20-12.

Ut fra pause startet det andre omgangen jevnt, men Norge holdt på ledelsen de skaffet seg i første omgang. Slovenia spilte jevnere med de norske gutta utover i omgangen, men det holdt ikke til å ta igjen den norske ledelsen. Etter halvspilt omgang stod det 26-18 i Ano Liosia Olypic Hall i Athen.

Med ti minutter igjen av kampen satte Even Haugli inn sin femte scoring, som sendte Juniorgutta foran med ti mål igjen på stillingen 29-19. I kampens siste minutter økte de norske gutta ledelsen til elleve mål, som de beholdt inn til slutt. Juniorgutta seiret til slutt 36-25 over Slovenia.