Argentina vs Norway, 2023 IHF MEN’S JUNIOR (U21) WORLD CHAMPIONSHIP, Athens, Greece, 23.06.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja

Juniorgutta med storseier mot Grønland

Juniorgutta viste stor bredde da alle utespillerne kom på scoringslisten mot Grønland. Norge vant kampen 47-21.

Juniorgutta fikk en tøff start på VM, da de møtte Danmark og Ungarn i de to første kampene. Norge kvalifiserte seg ikke til hovedrunden, men etter seieren mot Argentina fredag, tok de med seg to poeng inn i President’s Cup. Det var Grønland som stod på motsatt banehalvdel i det første oppgjøret i cupen der de spiller om en 17. plass i VM.

Norge startet i et forrykende tempo, og hadde satt seks baller mellom stengene da like mange minutter var spilt. Grønland gjorde noen gode aksjoner fremover, men gjorde kun halvparten så mange mål som de norske gutta i åpningsminuttene, og stillingstavlen viste 6-3.

Norge var dyktige i angrepsspillet sitt, og gjorde mål fra alle posisjoner. Like etter førsteomgangen var halvspilt sørget Lars Eirik Larsen for en seksmåsledelse da han satte sin tredje ball forbi den islandske målvakten. Stillingen var blitt 13-7.

Med sju minutter igjen av førsteomgangen ble Norges ledelse tosifret, da Jacub Petrzela satte ballen i Grønlands åpne mål. De norske gutta hadde gjort hele 18 scoringer. Norge økte ledelsen ytterligere den siste delen av omgangen. Da lagene gikk i garderoben var Norge 14 mål foran, på stillingen 24-10. Juniorgutta hadde levert en suveren omgang fremover, med hele elleve spillere på scoringslisten.

De norske gutta spilte med høyt tempo etter sidebyttet. Også i denne omgangen satte de seks mål i løpet av de første seks minuttene, og økte ledelsen til 18 mål i starten av den andre omgangen. Like før omgangen var halvspilt, sørget Sondre Mikal Solheim for 20-målsledese, og stillingen var blitt 36-16.

Grønlands målvakt gjorde flere store redninger og hindret gode norske sjanser. Hans Gran svarte med et par solide redninger også i det norske målet, og sørget for at Grønland ikke reduserte den norske ledelsen. Erlend Johnsen viste frem skuddrepertoaret sitt, og satte sin åttende scoring da under en halv omgang gjenstod. Norge var fortsatt foran med 20, på stillingen 37-17.

Norge økte ledelsen den siste delen av kampen, og stoppet ikke før de hadde satt 47 baller mellom stengene. Det hele endte 47-21 og Juniorgutta kunne juble for storseier i den første kampen i President’s Cup. Erlend Johnsen ble fortjent kåret til Norges beste.

Juniorgutta møter Slovenia allerede i morgen, kampen starter 11:45 og kan følges på Viaplay.