Argentina vs Norway, 2023 IHF MEN’S JUNIOR (U21) WORLD CHAMPIONSHIP, Athens, Greece, 23.06.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja

Juniorgutta seiret i dramatisk VM-kamp

I den siste gruppespillkampen i U21-VM vant Norge 32-31 over et tøft og hardtkjempende argentinsk lag.

Fredag spilte Juniorgutta (LM02) sin siste kamp i gruppespillet i U21-VM. Etter å ha startet med to tap i Athen, var Juniorgutta sultne på å vise seg fram mot Argentina. Norge startet bra, og ledet 3-0 i åpningsminuttene. Deretter hentet Argentina inn ledelsen, og ledet 6-5 i det 12. spilleminutt.

Det ble også dramatiske episoder i første omgang, med ett blått kort til hvert lag. Det første gikk til den argentinske spilleren Ramiro Benacedo. Under en norsk kontring løp Benacedo Benjamin Berg over ende. Dommeren viste argentineren først det røde kortet, så det blå.

Få minutter senere var det Argentina som fikk en kontring. Benjamin Berg løp hjem, og kom i kontakt med argentinerens ben. Dommerparet vurderte også denne til å fortjene et blått kort.

Etter disse to hendelsene kjempet Argentina seg opp i ryggen til Norge. Stillingen var 13-11 til Norge da Dag Vidar Jonassen og Zarko Pejovic tok en timeout, og i fasen som fulgte begynte Norge å øke luken. Til pause sto det 18-12.

Argentina var best i starten av andre omgang. Stillingen var 15-18 i favør Norge før Juniorgutta igjen rykket ifra.

Så skjedde det en ny dramatisk hendelse. Gonzalo Asensio slo Erlend Johnsen ute ved sidelinja, og dermed ett nytt rødt kort til Argentina.

Akkurat som mot Ungarn på torsdag, slapp Norge inn noen baklengsmål i åpent mål gjennom 7-mot-6-spill, som førte til at Argentina kom tilbake i kampen. Det var 27-20 da det var ni minutter igjen, men Argentina fikk det ned til en ettmålsledelse på bare seks minutter.

De norske gutta holdt unna det argentinske presset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

To viktige scoringer av Aleksander Høiness og Lars Erik Larsen på de to siste angrepene sørget for at det til slutt ble 32-31 over Argentina, og dermed to norske poeng med inn i President's Cup.

Der er Grønland første motstander søndag kl. 11.45. Kampen sendes på Viaplay.