Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Beachhåndball 2017

Sesongen 2017 er gjennomført med rekordmange påmeldinger. 355 lag er Norges største beachhåndballserie.

Vi har laget nye nettsider rettet mot Beachhåndball - utvikling. Ta en titt for spilleregler, treningstips m.m.

Kampene for årets beachhåndballserie ble publisert 26.04.2017 og dere finner dem i linken under. 

Kampoversikt Beachsesongen 2017 - alle klasser.

Oversikt overpåmeldte lag i beachsesongen 2017

NB: Påmeldingsfristen for G10-G12 og J10-J11 har ennå ikke gått ut.
Meld dere på til èn eller alle tre kampedagene i Turneringsadmin

Kamptilbudet i sesongen 2017 blir aktivitetsdager og beachhåndballserie med sluttspill.

Vi gjør spesielt oppmerksom på at vi benytter neste sesong sine årsklasser i beachsesongen. 

Dvs at om ditt lag håndballsesongen 2006/17 var Jenter 12, skal de meldes opp i Beachserien Jenter 13.  

 

Aktivitetsdager er myntet på de yngste klassene, dvs J/G10 - J/G 11 og G12. Vi gjentar sukssesen fra ifjor, men øker antallet kampdager og tilbyr nå 3 runder med påmeldingsmulighet til èn eller alle kampdagene. 

Aktivitetsdag 1 er 13.mai (påmeldingsfrist er 01.mai)
Aktivitetsdag 2 er 21.mai (påmeldingsfrist er 07.mai)
Aktivitetsdag 3 er 17.juni (påmeldingsfrist er 05.juni)

 

Beachhåndballserie tilbys begge kjønn fra klassene J12 - J/G13 - SR. Kampperioden er for de fleste lag ifra 02.mai til og med 18.juni. Om mulig vil vi øke antallet kampdager pr lag fra tidligere 3 dager til 4 dager. Dette avhenger av påmeldingen og antallet lag i en pulje. Vi ber om at SAMTLIGE LAG, via påmeldingen, melder inn de datoer de er forhindret fra å delta i kampaktivitet. Dette er en periode med mye aktivitet både av konkurrerende idretter, turneringsspill, skoledager med tentamen og eksamen samt konfirmasjon etc. Vi må vite når deres lag er forhindret for å kunne legge et godt kampopsett.  

Nytt av året er at vi i seniorklassene for Kvinner senior og Menn senior har nivådelt påmelding. Man kan melde seg opp i klassen "topp" eller "bredde." Målet med dette er å tilby beachhåndballaktivitet for flere seniorlag uavhengig av om de er ferske eller rutinerte beachhåndballspillere.  

Sluttspill tilbys i alle aldersklasser fra J12 - J/G13 - SR. Man kvalifiserer seg til sluttspillet gjennom beachhåndballserien. Antallet lag inn til sluttspill fra hver pulje vil fremkomme før første seriekamp blir spilt. Sluttspillet for hver enkelt klasse avvikles èn dag (ukedag eller helgedag) i uke 24.

 

NM Beachhåndball i Sandefjord avvikles 23.juni-25.juni. NM er for aldersklassene J/G 16 - J/G 18 - M/K senior og M/K Åpen klasse. Se egen invitasjon. 

Alle påmeldingsavgifter faktureres klubb i etterkant av sesong. Prisene er differensiert etter antallet påmeldte lag pr klasse, aldersnivå etc.

 

Beachserien J12, J/G 13 - SR

Lag 1: 1900,- Lag 2 1500,- Lag 3 og flere 1000,-

 

Aktivitetsdager G10 - G11 - G12 og J11 - J12

13.mai 500,- 21.mai 500,- 17.juni 500,-

Ved påmelding til alle 3 kampdagene reduseres totalprisen til 1200,- pr lag.  

 

Lag ikke møtt til kamp

Møter ikke et lag til en runde ilegges et gebyr pålydende 1000,- for den aktuelle runden. 

Møter ikke et lag til kamp, ogg i tillegg ikke varsler motstandere og dommere ilegges et gebyr på 2000,-

 

Region Sør betaler ALLE reise og diettkostnader for dommere. På kampdagen betaler ALLE lag 50,- pr dommer pr kamp dere spiller. Dvs. at er det to dommere betaler dere 100,- x antall kamper. 

All påmelding av lag skjer i Turneringsadmin (TA). Påmeldingen åpner 07.mars 2017. 

De som har myndighet til å melde på lag er kampansvarlig i klubb samt lagleder på de respektive lag. Husk at vi spiller beachhåndball i neste sesongs aldersklasser, så skal du melde på et lag i klassen Jenter 13 må du også være opprettet som lagleder (i TA) på dette lagsnivået. 

Ved påmelding ber vi dere om å legge inn datoene dere ikke kan spille kamper. Disse datoene, også kalt tidssperrer, er vesentlig at legges inn spesifikt hvor hvert enkelt lag.

Hvert lag, som meldes på til beachsesongen, må oppgi èn lagleder. Dette gjøres sammen med påmeldingen.  

Region Sør ønsker å pressiere at lag som trekker seg etter 31.mars faktureres 1900 (full påmeldingsavgift) samt gebyr 2000,- pr trukket lag. 

Alle klasser, som avvikler seriespill, kjemper om plasser i Regionalt sluttspill. Antall lag som er kvalifisert til sluttspill vil fremgå av tabellinfo før første seriekamp. 

Region Sør legger opp til å avvikle samtlige sluttspill i årets beachserie i uke 24. Vi har som intensjon å utvide sluttspillet slik at flere lag får delta. Av denne årsak utvider vi sluttspillet i år og benytter ukedagene og helgen i uke 24. En aldersklasse avvikler alle sine kamper i løpet av en dag. 

Lag som vinner sin klasse i Regionalt Sluttspill kan tittulere seg Regionsmester Beachhåndball. 

 

Klubber som ønsker å være teknisk arrangør av årets sluttspill bes rette en søknad om dette til administrasjonen innen 31.mars 2017. Egen infomail om dette vil gå ut til klubbene i løpet av uke 9.

NM Beach er for klassene Jenter / Gutter 16 - 18 - MS / KS - Åpen klassen MS / KS

NM Beachhåndball avvikles helgen 23.-25.juni 2017 i Sandefjord.

Informasjon og påmelding til NM Beachhåndball 2017

 

Det er åpen påmelding i alle klasser og deltakelse i NM er mulig å kombinere med seriespill i regionen.

Vi oppfordrer til at 15-årslag, og selvfølgelig 16-årslag melder seg på i klassen J/G-16 i NM Beachhåndball. 

Vi oppfordrer til at flere seniorlag, som mener at nivået i NM Senior er for høyt, melder opp laget sitt i Åpen Klasse KS/MS. Åpen klasse er til for bredden og massen av lag og foreninger

Alle seriekamper (fra klassen 12-SR) i Beachhåndball er plassert i runder slik at hvert lag minimum spiller 3 kamper på en kampdag. Pga kjøreavstander og relativt korte kamper godtar vi ikke omberamming av enkeltkamper. Skulle det oppstår kollisjoner, som gjør at dere ikke kan spille en aktuell kampdag, må alle motstandere (lagledere) kontaktes for å bli enige om ny kampdag som passer alle. 

Blir alle lagene enige om ny dato og sted, sendes denne informasjonen til nhf.rsn@handball.no minimum 5 dager før kampene skal avvikles. 

Aktivitetsdager (10-12-åringer) spiller på konkrete datoer hvor det er mulig å melde seg på til enkeltarrangementer.
Disse datoene er fastsatt, og omberamminger er ikke mulig. 

Husk at man i Beachhåndball sammen med påmeldingen kan melde inn datoer man er forhindret fra å spille. Mulige kollisjoner på datoer og dager i kampperioden kan være skoleavslutning, cupdeltakelse, konfirmasjoner, heldagsprøver, eksamener m.m. 

For utfyllende informasjon om spilleregler, spilleberettigelse, spillerflyt, samarbeidslag etc henviser vi til utviklingssiden i beachhåndball. 

Du vil også finne treningstips, info om baner og anlegg m.m.

Beachhåndball - utvklingssiden.

 • De som har løst lisens for sesongen 2016/17 har lisens frem til 31.8.
 • Nye spillere, som ikke har løst lisens for sesongen 2016/17, er automatisk og kostnadsfritt dekket av LISE i perioden 1.5. – 31.8. Spillere som dette gjelder må sende sitt navn og fødselsdato til lisens@handball.no og bekrefte hvilke aktiviteter spilleren skal delta på i perioden.

 • Dersom spilleren ønsker LISE PLUSS må det betales halv lisens (LISE PLUSS). 

Målgruppen for denne typen kurs er ferske beachtrenere som ønsker øvelser, tips og ideer til hvordan man kan trene og lede håndballaget på beachtreninger og i beachkamper. Ingen forkunnskaper er nødvendig for å melde seg på!

For påmelding og mere informasjon - Beachtrenerkurs 2017


Vi har satt opp det samme kurset på 3 ulike steder i regionen slik at flest mulig skal få en mulighet til å lære.

 • 30.mars Nøtterøyhallen / Teigar Ungdomsskole  - 1700 - 2000 

 • 04.april Uræddhallen / Porsgrunn videregående  - 1800 - 2100

 • 04.april Sentrumshallen Hokksund / Hokksund U.skole  - 1800 - 2100

 

Målgruppen er nye eller urutinerte håndballdommere, som ønsker å dømme beachhåndballkamper. Har du litt erfaring som beachhåndballdommer og ønsker en oppfriskning er du likefullt hjertelig velkommen på kurset.

Kompetansekrav: Deltakeren må ha fullført Dommer barnehåndball eller Dommer 1 som et minimum. 

For påmelding og mere informasjon - Beachdommerkurs trinn 1

Det benyttes egne beachballer i beachhåndballaktivitet. Aller merker godkjennes, men det bør være flere baller tilgjengelig til hver kamp. Det er arrangør som er ansvarlig for at det er baller tilgjengelig ved kampstart. 

Klasse Ant. spillere Spilletid Ballstørrelse
KS 8 2 x 7min *
J18 8 2 x 7min *
J16 8 2 x 7min *
J15 8 2 x 7min *
J14 8 2 x 7min * 1
J13 8 2 x 7min *
J12 8 2 x 7min *
J11 8 2 x 7min * 0
J10 8 2 x 7min * 0
MS 8 2 x 7min *
G18 8 2 x 7min * 2** 
G16 8 2 x 7min *
G15 8 2 x 7min * 2
G14 8 2 x 7min *
G13 8 2 x 7min *
G12 8 2 x 7min *
G11 8 2 x 7min * 0
G10 8 2 x 7min * 0

* Om det etter 2 omganger står uavgjort 1-1 skal kampen avgjøres på shoot-out / solo mot målvakt. 

** G18 bruker offisielt ballstørrelse 3, men spiller i regional serie i en sammensatt serie sammen med G16. Derav ballstørrelse 2. 

Når det nærmer seg sesong vil vi komme med tilbud på Select Beachhåndballer og Select Streetballer til svært fordelaktige priser. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at andre utstyrsleverandører og baller er tillatt brukt i våre serier. 

Arrangør

 • Arrangør printer ut banedagbok og kamprapporter og tar med dette til arenaen. Kamprapporter kan hentes ut fra TA og dette må gjøres av kampansvarlig i klubb. Disse kamprapportene vil være ferdig utfylt så fremt lagledere har lagt inn spillertroppen i TA og i god tid i forkant definert hvem som skal spille. Kamprapporter skal være på banen minimum 30 minutter før første kamp.

 • Arrangør stiller med måltavle, stoppeklokker, skrivesaker, fløyte samt kampballer. 

 • Arrangør sjekker at målene er forankret godt og forsikrer seg om at de ikke under noen omstendigheter kan tippe. Feil skal utbedres og ingen kamper starter før man er sikre på at målene er forsvarlig forankret.

 • Vi oppfordrer arrangør til å holde kiosk åpen og spille musikk på anlegget kontinuerlig under kampene

 • Arrangør stiller med sekretær og tidtaker til alle kampene på arrangementet

 • Tidtaker og sekretær bes sette seg inn i beachhåndballregler før kampdagen, men vil kunne få bistand fra dommerparet til opplæring.

Kamprapport NHF Region Sør

Kamprapport - en veiledning til utfylling

 

Dommere

 • Dommerne avsjekker, og hjelper til om nødvendig, slik at sekretariatet kan sine oppgaver.

 • Dommerne tar en sjekk på at målene er godt sikret og sørger for å utbedre feil og mangler før kampene blåses igang. 

 • Dommerne har regning på kamphonorar ferdig skrevet før de entrer kamparenaen.

 

Hjemmelag og bortelag.

 • Begge lag, både hjemmelag og bortelag, skal betale 50,- pr dommer pr kamp kontant på kampdagen. En kamp koster derav enten 50,- eller 100,- pr hjemmelag og bortelag. (Region Sør dekker alt av reise- og diettkostnader). Vipps kan kun benyttes dersom dommerne benytter løsningen.

 • Begge lag kan legge inn spillerstallen i TA i forkant av et arrangement. NB: For å få tilgang til å legge inn spillerstall MÅ man være registrert som lagleder på det aktuelle beachhåndballaget (i riktig sesong). Det er ingen automatikk i at man er lagleder for et beachlag om man var lagleder for håndballaget. (Tilgangen kan gis av leder i klubb)

Du kan finne svar på mye av dine spørsmål på www.handball.no/rsn. Du når region sør sin administrasjon til enhver til på 32016122.

 

For spørsmål relatert til påmelding, serieoppsett og omberamminger av beachhåndball

 

Nina Haugen - 98 81 69 92

Mette Lislerud - 90 14 15 75

 

For spørsmål relatert til arrangement, kurs og opplæring eller andre generelle henvendelser. 

 

Tore Andersen - 45 25 89 43