Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

- Det er viktig med klubbstyrte klubber

Hvordan bidra til å redusere frafall og øke medlemstallet var ett av temaene på Klubbservice sin workshop.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ingen fasitsvar på hvordan vi skal rekruttere flere inn i håndballen – og ikke minst, beholde alle de spillerne som allerede har debutert på parketten. Om dette skal oppnås er det avgjørende at vi jobber sammen, og at klubbene våre, og norsk håndball forøvrig, ønsker å dra i samme retning:

- Det viktigste er å forsterke klubbfølelsen i hver enkelt klubb. Vi må ha klubbstyrte klubber hvor det ikke er enkeltpersoner eller enkeltlag som er det viktigste.

Dette sa Kristian Valstad innledningsvis til personsamlingen Klubbservice har hatt over to dager i Trondheim. Klubbservice består av våre seks klubbrådgivere spredt over hele regionen. Seksjonsmøtene som gjennomføres hver sjette uke, er lange, men effektive og nyttige, påpekte Geir Daniel Larsen, klubbrådgiveren som til daglig har kontorsted i Bodø:

- Det er viktig med slike samlinger for oss. Vi får gjort mye, vi får samlet ideene, og vi får både tid og mulighet til å diskutere spørsmål og innspill som har kommet fra klubbene våre.

Og det er nettopp dette som er personalsamlingenes formål: klubbene våre.

Terminlistearbeidet har blitt gjennomgått og evaluert, og det har blitt diskutert forbedringer og muligheter. Det har blitt stilt spørsmål til hvordan seksjonen kan utvikle «Klubbhuset» og klubbesøkene, og hvordan klubbene kan følges opp på en bedre måte. Listen er lang, mulighetene mange og forslagene større med 187 klubber – alle med ulike forutsetninger og målsettinger.

Det er kanskje nettopp her behovet og nytten for en klubbanalyse kommer inn. Klubbstyrene svarer på en rekke spørsmål om klubben i et elektronisk spørreskjema, der klubbrådgiveren mottar en rapport som danner grunnlag for videre fremdrift for den enkelte klubb: Hva er klubben god på? Hva kan man bli enda bedre på, og har man noen konkrete utfordringer de trenger hjelp til? Ola Tømmerås og Tonje Tangvik anbefaler klubbene å gjennomføre klubbanalyser:

- Vi ser at klubber som har gjennomført klubbanalyse har fått en mer strukturert klubbhverdag. «Løse» dokumenter har blitt satt i system, som langsiktige budsjett, sportslig planer, årshjul, organisering av aktiviteter, frivillige og foreldre. Tiltaksplanen er et nyttig verktøy for klubbutvikling.   

 

44334727_2008407235883041_5471019763591282688_n.jpg

Klubbrådgiver Ola Tømmerås med klubbesøk hos Frol IL. Fra venstre: Siri Pedersen, Runar Nilsen, Lill Elin Haugan, Marit Sølvberg, Line Thorsen, May Hilde Settenrø, Anita Haugmark Varslot og Region Nord sin soneleder for Innherred, Astrid Rotmo. (Arkivfoto: Ola Tømmerås / NHF Region Nord)

 

Fokus på forenkling av klubbenes hverdag

I alle strategiplaner med Region Nord-logo er det en setning som er skrevet nærmest med gullskrift:

Hvordan kan vi gjøre hverdagen enklere for klubbene våre?

Innspillene kommer på rad og rekke når det blir etterspurt hvilke digitale tjenester som hadde vært optimale for klubbene å ha i våre systemer. Valstad, som også sitter i det nasjonale Konkurranseteamet, forsikrer gruppen om at punktene som er foreslått blir tatt med videre.

- Det er bra vi blir involvert i det som skjer. Klubbene kommer med ønsker om forbedringer til oss, så det er godt å vite at vi vet de kommer frem til utviklingsteamene, sa Eirik Engelsen, som har ansvar for de nordligste klubbene våre.

Denne arbeidsmetoden er med på å sikre en rød tråd i organiseringen vår. På klubbesøkene og sonemøtene har klubbene mulighet til å melde inn sine behov og ønsker. Jevnlig diskuterer seksjonen innspillene og ser på hvilke muligheter vi har for gjennomføring. Klubbene våre blir en talsperson og kan være med å påvirke utviklingen til norsk håndball, og det må vi se på som et stort pluss.

- Det er veldig bra engasjement i de sakene vi har tatt opp på samlingen. Det er slik vi utvikler oss. Vi har mye på hjertet, og det er positivt både for håndballen og klubbene våre at vi har det engasjementet vi har, avslutter Kristian Valstad.

PS!
Lyst til å lese mer om Klubbhuset og klubbanalyse? Mer informasjon finner du her.