Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lisbet - nestlederen som rykket opp

Lisbet Gjervan sa egentlig ja til å være nestleder i arena-seksjonen i EURO2020.

Da lederen måtte trekke seg, ble Lisbet bedt om å rykke opp, og dermed sitter 46-åringen med lederansvar for en stor del av frivillighetskorpset under EURO2020.

Men hvorfor sa hun i det hele tatt «ja» til å være med i den lokale organisasjonskomiteen (LOC)?

- Jeg har jo vært mye involvert i håndball; spilte både i Utleira, Nidelv, CSK, Sjetne og Selbu - hvor jeg avsluttet spillerkarrieren med én sesong i eliteserien. Jeg har hatt tre barn som alle har vært spillere, og jeg har vært trener både Malvik og Hommelvik.

- Siden håndball har vært så viktig for meg og jeg nå hverken er spiller eller trener, så passet det godt å bli spurt. Noe skal man jo fylle ettermiddagene med, smiler bank-kontrolleren, som vi tipper også vil ha stålkontroll på det hun har ansvar for under EURO2020.

Men hva hører egentlig inn under arena-seksjonen?

- Det er alt som skjer i tilknytning til banen; vise publikum til plassene deres, sørge for at alle tidsskjema holdes, at moppere er på plass – tidtakere, plottere og så videre. Foreløpig er det litt uklart hvilke funksjoner som skal tilhøre hvilke seksjoner. Men det kan godt hende at vi i arena-seksjonen vil ha mellom 150 og 200 frivillige, sier sjefen for den gode arena. Hun får flere teamledere med seg som også skal bidra til at det blir seks dager med strøkne arrangement – både i januar og i desember neste år.

Lisbet er mer enn klar over at det ikke blir vanskelig å fylle ettermiddagene resten av året:

- Det blir en travel høst, tror jeg. For oss i «arena» vil jo mesteparten av arbeidet gjøres under arrangementet. Så er det artig å være på plass der det skjer noe stort, og det gjør det på Nidarø i starten av januar og i begynnelsen av desember neste år.

0- Har du tenkt på at det kan bli lite kamper å se for deg, på direkten...?

- Vel, jeg blir nok springende litt til og fra i hallen mens kampene pågår, men noe får jeg vel sett.

Det blir i så fall første gang arena-sjefen til tross for sitt lange håndball-liv får oppleve et håndballmesterskap «live». Det nærmeste hun har vært var da Sovjetunionen med trenerlegenden Igor Turtsjin spilte Polar Cup i Leangenhallen Trondheim, hvor Trine Haltvik scoret 11 og herjet med de sovjetiske stjernene. - Men det er ganske lenge siden, smiler Lisbet.

Riktig det. 32 år siden, for å være presis.

- Hva synes du om Nye Nidarøhallen?

- Vi var på omvisning i juni. Da var det jo fortsatt mye som ikke var på plass, men vi fikk en god antydning av hvor fint dette blir. Vi er i ferd med å få ei fantastisk storstue. Det skal rett og slett bli artig å få vist den frem.

- Vi skal forberede oss så godt at vi etter seks kampdager skal kunne ta en «high five», godt fornøyd med å ha bidratt til et stort, viktig og vellykket arrangement i Trondheim, sier arenasjef Lisbet Gjervan.

 

2019-EURO_Gjervan-Lisbet2.jpg

FAKTA

Lisbet Gjervan

Alder:
46 år 

Utdannelse:
Revisor

Sivil jobb:
Kontroller i samfunnsutbytte i SpareBank 1 SMN

EURO2020 – LOC-verv:
Leder for arena-seksjonen 

Tidligere frivillighetsarbeid:
Diverse arrangement gjennom jobben i banken –
Olavsfest og RBK blant annet 

EURO-mail:
arena@handballeuro2020.com