Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kari Anne Monsen Brekk er Region Nords første Månedens Forbilde. (FOTO: Privat)
Kari Anne Monsen Brekk er Region Nords første Månedens Forbilde. (FOTO: Privat)

- Fortjente jeg dette...?

En fin blomsterbukett levert på døren fikk Kari Anne Monsen Brekk til å stusse.

Og da Rune Hammer, leder i Steinkjer HK, fortalte henne hvorfor han kom på besøk, da ble 48-åringen ikke mindre lang i ansiktet:

Hammer overleverte buketten og fortalte at det var fordi Kari Anne er kåret til Region Nords første Månedens Forbilde.

- Klart dette er stas, men det er litt ekkelt også, sier forbildet.

 - Ekkelt???

- Ja, fordi det er mange andre som fortjener noe slikt. Jeg synes det er artigst når andre blir gjort stas på. Nå lurte jeg på om jeg har fortjent noe sånt.


Rune Hammer, leder i Steinkjer HK, kom med blomster
og fortalte Kari Anne om forbilde-kåringen. (FOTO: 
Privat)


Det har du, Kari Anne! Forslagsstillerne i Steinkjer HK kan ikke få lovprist nok lederen for arrangementsgruppa. Hun er å se i hallen så å si hver dag – bærende på vaffelbrett eller kaffekanner. Store og små arrangement er i trygge hender når Kari Anne er på jobben. Det spiller ikke noen rolle om det er en J12-kamp med noen få håndfuller med tilskuere på tribunen eller om det er klubbens cup-storsatsning, Sparebank1-cup med rundt 5000 besøkende. I en årrekke har hun lagt ned ubeskrivelig mengder dugnadstimer – med et stort, stort smil, skryter klubb-kolleger.

Men hvordan startet håndball-engasjementet?

- I alle fall ikke på håndballbanen, smiler Månedens Forbilde. – Alt jeg kan vise til er ca. en halv treningstime for rundt 30 år siden. Nei, det var nok som for veldig mange andre gjennom barna. Ole Magnus (nå 20 år) og Nina (18) startet med håndball som åtte-niåringer. Mannen min, Knut Ivar, ble med som lagleder for sønnen vår sitt lag, og jeg ble med på de dugnadsjobbene som var nødvendig. Trener eller lagleder har jeg aldri vært.

 
Kari Anne-selfie med Line (Labb&Line-maskotene til
Sparebank1) tatt under Sparebank1 Cup i fjor. 

Og som «menig» dugnadsarbeider i Steinkjer HKs tjeneste var Kari Anne helt frem til 2015. Da ble hun valgt til leder i arrangementsgruppa. Det er hun fortsatt selv om datteren har flyttet til Trondheim og bare spiller kamper når hun har anledning til å ta turen hjem til Byafossen. Og sønnen er fortsatt håndballaktiv – i Sørreisa/Bardu, men er også rugbyspiller i Trondheim Rugbyklubb i Rugby League Norge og har landskamper på «rugby-cv’en». 
Hadde det ikke vært passende anledning å gi seg som dugnadsarbeider i håndballens tjeneste da?

- Mannen min og jeg vurderte det foran denne sesongen, men fant ut at vi får holde på litt til. I håndballklubben er vi dessuten blitt kjent med mange fine folk som det ikke bare er å kutte kontakten med sånn uten videre.

 - Er det noen opplevelser i hallen som står frem som svært minneverdig?

- Det er ikke så lett å si. Å se klubben rykke opp med herrelaget opp til 2.divisjon var fint. Men jeg faktisk mer opptatt og berørt av det som foregår i hallen utenom selve kampene; stemningen, det å registrere at folket i sekretariatet har det greit, prate litt «skit» med dommerne, og ikke minst la seg begeistre av gleden som de unge spillerne viser. Da spiller det ingen rolle om de kommer fra klubben min eller en annen klubb, om jeg kjenner spillerne eller ikke. Jeg liker å se at andre har det bra og blir rett og slett rørt.

- Da vi før helgen intervjuet håndballpresident Kåre Geir Lio snakket han blant annet om hvor viktige forbildene er. Har du selv noen forbilder?

- Jeg må si jeg er imponert over mange flinke folk; i klubben vår, karer som Håkon Sivertsen, Jan Terje Mathisen og Rune Hammer. 

- Du og mannen din har så vidt pratet om å overlevere stafettpinnen til andre dugnadsarbeidere...

- Jeg har vanskelig for å si «nei» og holder nok på også neste sesong. Jeg har tross alt håndballfri fra april til september, smiler Kari Anne Monsen Brekk, Region Nords Månedens Forbilde i januar.

Vårt første forbilde er kåret. Har du
forslag til andre som fortjener å være
kandidat til Månedens Forbilde, fyll ut
skjemaet du finner bak dennne linken:

Linken finner du her.