Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ofte stilte spørsmål

Vi svarer deg gjerne på spørsmål angående sesongstarten - men kanskje dette hjelper deg på veien?

Vi har delt inn spørsmålene i fire kategorier. Før hver bolk ser du i stikkordsform hvilke temaer det er spørsmål og svar om. 

Klubbadministrasjon:
Banner med "Foreldrevettregler", Håndballårets årshjul, opprette lisens på spiller, legge inn spillerstall, legge inn kamptropp, seriereglement, søknadsprosesser til regionen, intensjonen med dispensasjonsreglement, sonemøter, digital dommerregning.

 • Flere klubber har et banner med "Foreldrevettregler" i hallene sine. Hvordan får vi som klubb tak i dette?

Foreldrevettreglene har vi laget i samarbeid med Fagtrykk. Det er fullt mulig å bestille seg banneret på vår bestillingsside:

Trykk her for å komme til informasjon og bestilling av Foreldrevettregler.

 • Vi ønsker oversikt over frister og arrangementer i regi av regionen. Finnes dette?

Regionen har utarbeidet "Håndballårets årshjul" som innebærer alle store arrangementer/aktiviter i regionen, samt oversikt over viktige frister med tanke på påmeldinger, betaling, overgangsstopp og lignende.

Trykk her for å komme til "Håndballårets årshjul".

 • Hvordan oppretter vi som klubb lisens på ny spiller?

Dette gjøres i SportsAdmin, ved å trykke på "Lisens" i venstre margen. Velg deretter "Opprette ny lisens", søk på navn, velg personer og velg deretter type lisens.

Trykk her for å se brukerveiledning for å "Legge til ny person".

 • Hvordan legger man inn spillerstall og kamptropp?

Det er mange fordeler med å ta seg tid til å legge inn spillerstallen til et lag. For laglederne til laget, kan en spare mye tid ved å sjekke lisensbetaling, kontaktinformasjon og annet, men ikke minst enkelt legge inn kamptroppen til hver kamp ut fra spillerstallen.

Trykk her for å se brukerveiledning for "Legg inn spillerstall".

Å legge inn kamptropp til kamp i Min Håndball eller i TA, i god tid før kampen, er en viktig del av jobben som lagleder for et lag.

Trykk her for å se brukerveiledninger for "Legge inn kamptropp".

 • Hva er spilletidene og ballstørrelsene for sesongen 2018/19?

Vi har utarbeidet et seriereglement for TrønderEnergi-serien og NordNorge-serien, som inneholder reglement for spilltilbudet i regionen. 

Trykk her for å komme til "Seriereglement".

 • Hvordan omberammer vi kamper?

Gjennom TurneringsAdmin (TA) er det nå enkelt å søke om omberamming elektronisk. Bli enig med motstander, og send ombermmingen elektronisk.

Trykk her for å se brukerveiledning for "Elektronisk omberamming".

 • Hva må vi som klubb søke om til regionen?

De vanligste søkeprosessene er dispensasjonsøknad på spiller(e), søknad om å arrangere turnering og søknad på sammensatte lag. I tillegg kan det være for eksempel være å arrangere Rema 1000 Håndballskole i høst- og vinterfeien. Søknadsskjemaer til dette finner du her:

--> Søknad for turneringer
--> Søknad for dispensasjonsspillere
--> Søknad for sammensatte lag

 • Hva er intensjonen vedrørende dispensasjon på spiller(e)?

Intensjonen med dispensasjonsreglementet er at spillere som ellers ikke har et spilletilbud, skal kunne delta i håndballkamper. Disse spillerne skal benyttes med «sunn fornuft» av trenerne / laglederne, hvis disse spillerne viser seg å være fysisk / ferdighetsmessig overlegen lagene han/hun spiller mot. Spillere med dispensasjon skalikke benyttes for «å toppe» et lag.

Trykk her for å lese mer om "Dispensasjon".

 • Når avholdes det sonemøter?

Det holdes sonemøter 3 ganger i løpet av sesongen. Neste runde med sonemøter kjøres i mao. november. Følg med på web, sosiale medier og e-post for innkalling til møtene. Det går også an å se invitasjon til sonemøtene på SoneTEAMenes egne sider.

Trykk her for å komme til "SoneTEAM".

 • Hvordan fungerer digital dommerregning?

1. september 2018 introduserte NHF digital dommerregning. Vi har brukerveiledninger, både for klubb og for dommer, som vi håper vil hjelpe dere på veien.

Trykk her for å se brukerveiledning for "Digital dommerregning".

 • Hva må gjøres for å kunne ta over Instagram-kontoen deres?

Vi sender klubber som ønsker å ta over kontoen vår et skriv med retningslinjer. Kriteriene er dermed å følge disse, og dele bilder og videoer som kan inspirere, motivere og gi håndballglede til våre følgere.

Trykk her for å lese mer om "Insta Take-over".

 

Kampaktivitet:
Påmelding til minihåndballturneringer, finne terminlister, nasjonale serier.

 • Hvordan kan vi bli med på minihåndballsturneringer?

Regionen er inndelt i 17 soner, der klubbene i sonene organiserer minihåndballturneringer i et slags ringsystem. Her må se på aktivitetstilbudet i den enkelte sone, og melde seg på til den bestemte klubben som arrangerer minihåndballturnering. Invitasjoner og informasjon om turneringene legges ut fortløpende når administrasjonen har fått tilsendt invitasjon av arrangørklubb.

Trykk her for å komme til Minihåndballturneringer.

 • Hvordan ser man terminlistene til et lag, en klubb eller en hall?

Det er flere måter å finne terminlistene på. For eksempel kan man følge et lag eller turnering i MinHåndball-appen. Hvis ikke er det flere andre løsninger, for eksempel:

--> Kampsøk (Klubb/Lag eller turnering)
--> Banedagbok (Søk i en bestemt hall i en bestemt periode)
--> TurneringsAdmin (For klubbadministrasjon)

 • Hvilke nasjonale serier finnes, og hvor finner jeg informasjon om disse?

Av nasjonale serier tilbyr NHF; Bringserien 16, Lerøyserien 18, NM Junior 20, NM Senior, NM Veteran, Bylagsturnering (regional spillerutviklingsaktivitet).

Trykk her for å komme til nasjonale serier.

Utvikling i klubb og region:
Tips til treningsøvelser, regionens spillerutviklingsmodell, trenermentor.

 • Hvor finner jeg tips til øvelser for håndballtreningene?

På "Håndballtrening" finner du store mengder inspirasjon, øvelser og videoer til håndballøktene i klubb. Kort fortalt inneholder denne siden informasjon om: barnehåndball, teknikkmerke, håndballfysisk trening, skadefri, skuddskolen, målvaktsskolen, forsvarsskolen, fagarkiv, tester og andre tips.

Trykk her for å komme til Håndballtrening.

 • Hvordan ser spillerutviklingsmodellen til NHF Region Nord ut?

Vår regionale spillerutvikling organiseres gjennom Trenerskolen, Fylkesamling, Regional talentsamling, Regionalt landslagsmiljø, og Regionale representasjonslag. Mer informasjon om hvert enkel arena finner du på hovedsiden vår for Spillerutvikling.

Trykk her for å komme til Spillerutvikling.

 • Hva er trenermentor?

Trenermentor er ment som utvikling og støtte til klubbens trenere. Målet er å sikre at barne- og ungdomstrenere har det bra, fokuserer på de rette tingene og får den støtte og veiledning de fortjener.

Trykk her for å lese mer om "Trenermentor".

For spillere og foresatte:
Lisens

 • Når er fristen for betaling av lisens og hva dekker den?

Betalingsfristen for lisens er 1. september 2018. Lisensen er delt inn i tre kategorier; Lise, Lise + og Lise Super. Mer informasjon om hva lisensordningen innebærer, hvordan du betaler og lignende finner du på siden for "Lisens og forikring".

Trykk her for å komme til "Lisens og forsikring".

Har du ett eller flere spørsmål du ønsker svar på?