Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ny hall bra, men...

Brønnøysund IL er glad for at den 32 år gamle Brønnøyhallen har fått «selskap» av en ny hall.

- Idrettsaktiviteten i Brønnøy er stor, så det er jo kjempebra. Fotball og turn er for eksempel to store grupper i tillegg til håndballen, sier Benedicte Olsen Sørli, nestleder i håndballgruppa, som denne sesongen har 23 lag påmeldt til seriespill.

- Men selv med den nye hallen, er det veldig trangt om plassen. For i det hele tatt å kunne gi spillerne våre sånn noenlunde treningstilbud, må flere lag dele på hallflaten. Til og med herrelaget vårt må dele hall, med jenter-18-spillerne. I dag har vi bare i underkant av 30 timer i uken. 

Mens nyhallen foreløpig mangler håndballmål, jobber håndballfolket i samarbeid med kommunen også for å utbedre forholdene i gamle Brønnøyhallen:

- Det er ikke minst behov å få gjort noe med tribunene, i tillegg til lydanlegget. Og når det gjelder kravet om å sende kampene «live», via internett, så har vi sett oss nødt til å kjøpe et eget mobilt nettverk, forteller nestleder Benedicte.

Én ny hall har altså hjulpet litt. Og enda bedre treningsforhold vil Brønnøy-håndballen få, sannsynligvis allerede til neste sesong. Da kommer nok en hall, ikke håndballhall, men en hall som vil være til stor nytte for fortsatt stor håndballaktivitet i kommunen. Benedicte Olsen Sørli forklarer:

- Vi hadde i Brønnøysund en fotballhall i plast som blåste over ende mer enn én gang. Derfor har idrettslaget bestemt at man skal bygge en permanent fullverdig fotballhall med kommunen som én av støttespillerne. Så vidt jeg vet, er det antydet at den skal stå ferdig før starten på neste innendørssesong. Da kan fotballen flytte ut av Salhushallen, som vil gi mulighet for betydelig mer treningstid for oss.

FAKTA
SALHUSHALLEN

Kommune:Brønnøy
Ferdigstilt:Høsten 2018
Eier:Brønnøy kommune

Kostnad:53 millioner kroner

Spillemidler/momsrefusjon:18,5 millioner kr.

Antall spilleflater:1

Fasiliteter (styrkerom/klubbrom etc.):
Klubbrom, sosialrom, hoppegrop (turn), klatrehall og buldrerom.

Publikumskapasitet: 275

Annet/merknad:
Idrettshall for kroppsøving og fleridrett, herunder også den klisterfrie håndballen. For øvrig; Brønnøyhallen er i hovedsak dedikert håndball. (En fotballhall er i tillegg under reetablering.)