Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aksel Hald - balltalent fra Tromsø på plass i Orkanger og på håndballregionens talentsamling. (FOTO: Tore Sæther)
Aksel Hald - balltalent fra Tromsø på plass i Orkanger og på håndballregionens talentsamling. (FOTO: Tore Sæther)

Aksel valgte håndball

Han har allerede gitt prov på sitt ball-talent og har vært inne på sentrale samlinger i basketball.

Men Aksel Hald fra Tromsø har bestemt seg for at det er håndball han vil satse på.

I dag var han én av 150 2003-modeller som møtte i Orklahallen til Håndballregionens tre dagers talentsamling. 

I starten på første økt; Aksel (lengst til høyre) sammen med klubbkompis Torgrim Grenersen. (FOTOS: Tore Sæther)

- Jeg spilte fotball i syv år og har spilt håndball siden jeg var ti. Dette er min første talentsamling i håndball, mens jeg har vært på tre forbundssamlinger i basketball. Likevel har jeg funnet ut at det er håndball jeg vil satse på, sier den 187 centimeter lange venstrehåndsspilleren. 

 

Det ble et tøft første møte med "Geysir" også for Aksel, som får et oppmuntrende handklaps av THK-kompis Torgrim. Og så var det bort til trener Jørgen Laug (bildet under) for å registrere tiden. Det blir nok mange flere geysir-møter, Aksel...

Aksel innrømmer at han både var spent og gledet seg til denne samlingen og møtet med mange spillere som han ikke kjente fra før. Og så ble det litt av en mottagelse for guttene. Ganske raskt i første økt var oppgaven «geysir», en utholdenhetstest som de aller færreste av dem – kanskje ingen – hadde vært gjennom.

- Det var helt nytt for meg, og jeg undervurderte nok testen. Åtte ganger banen frem og tilbake og de ti siste meterne baklengs, høres ikke så tøft ut. Men det var det, smilte Aksel da han hadde fått prøvelsen litt på avstand.

- Alt vi gjør på disse samlingene er på bestilling fra landslagsledelsen sentralt. Geysir-testen er veldig relevant ikke minst for det kontringsspillet våre landslag satser på, sier Jan Erik Wiedemann i trenerteamet på samlingen. – Disse guttene bør teste inn på mellom to minutter og 15 sekunder og to minutter og 45.
Aksel var «innafor» med sine 2:39, mens Theodor Johnsen fra Kabelvåg testet best i første gruppe med 2:13.

 Guttene fikk i sin første økt også innføring i teknikk i forbindelse med styrkeøvelser. For Aksel er styrketrening med vekter nytt. Så langt har han daglig trent styrke – med armhevninger og situps. 

Aksel hadde ikke noe imot at det også var ballsekvenser i den første økten på Orkanger-samlingen...


Så hva betyr det for Aksel å bli uttatt til en regional talentsamling?

- Det gir motivasjon og inspirasjon å vite at du blir holdt for å være blant de beste i hele regionen og derfor får være med på denne samlingen. Her får jeg også møte ukjente spillere, se hva de kan og plukke med meg tips for å jobbe med å utvikle meg selv.

Å se hvor langt han kan nå, er et mål – og landslaget! Hva med forbilder? De er der forteller Aksel. Og selv om han er aldri så mye venstrehendt, så er det to høyrehåndsspillere: Sander Sagosen og Nikola Karabatic!