Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Har to flotte haller

ULSTEINVIK: I 2015 sto Ulsteinhallen klar til bruk. To år senere var Ulstein Arena på plass.

- To flotte haller, og med doblet kapasitet med Ulstein Arena, så kan vi nå tilby lag hos oss som vil trene tre-fire ganger i uken anledning til å gjøre nettopp det, sier Linda Hårberg, sportslig leder i IL Hødd handball.

Så er det én liten innvending, og det er at man føler det skulle vært noe flere timer i kjernetid, mellom klokken 18 og 20; «Men det er i høyeste grad et luksusproble», medgir håndball-lederen. 

Denne sesongen har Hødd-håndballen mellom 170 og 180 spillere, og bortsett fra ett seniorlag på damesiden, så er resten barn og unge og et 50talls av dem mini´er fra seks til ni år.  Nyhallen bidrar kanskje til å trekke enda flere til håndballen?

- Det kan vi selvsagt håpe på, men vi i Ulstein er bortskjemt med gode fasiliteter for mange aktiviteter. Det jeg mener er en større rekrutteringsdriver er at vi har både Volda i 1.divisjon for kvinner og Bergsøy i 2. divisjon for menn ganske nær oss og som gjør at både spillere og trenere kan se rollemodeller spille live, sier Linda.

I Hødd-håndballen sliter man, enn så lenge, med rekrutteringen til guttehåndballen – har bare et G12 og et G15-lag – mens det på jentetiden er betydelig mer fres:

- Vi har to formaliserte samarbeid med formål både å gi de eldste jentene våre et tilbud og dermed holde dem lenger i håndballen. Det ene er samarbeid med Bergsøy og Hareid om et J18-lag. Det andre er en partner-prestasjonsklubb-avtale med Volda og Stranda, forteller sportssjef Linda.

Det siste har også båret sportslige frukter; Hødds 17-årige Thale Veddegjerdet har både trent og spilt på Voldas 3.divisjonslag og også fått sin 1.divisjonsdebut for naboklubben. Jentene i Ulsteinvik har dermed fått et lokalt forbilde og også fått se at det går an å gå «håndballgrunnskolen» i Hødd for så å prestere på betydelig høyere nivå.

 - Og nettopp et slikt samarbeid har vi veldig stor sans for. Volda er tydelig på at man der i klubben skjønner betydningen av å ha velfungerende naboklubber som kan utvikle gode spillere som, noen av dem, igjen kan ta steget opp til topphåndballen.

Med den nye arenaen har inneidrettene i Ulstein en arena både midt i sentrum og en hall som ligger mer enn i gåavstand til sentrum. Hødd-håndballen har godt med treningstid i begge hallene, men det er Ulstein Arena som «klister-arenaen» og kamparena. Med treningstid i begge haller har Hødd et meget godt treningstilbud til sine spillere, og fra neste sesong håper Linda Hårberg at klubben også kan arrangere cuper som blir «en dugnadsinnsats som kommer spillerne til gode og også en mer direkte håndball-dugnad enn dorull-salg, selv om også slike dugnader er nødvendig», sier Linda. Om betydningen av å ha så god anleggsdekning som det er i Ulstein-kommunen er hun krystallklar på følgende:

- Når vi har to nye, fine haller og mange andre gode anlegg, så skyldes det et Ulstein-samfunn med mange engasjerte ledere og politikere. Næringslivet har også gitt sine viktige bidrar. Der skjønner man naturligvis betydningen av å ha et lokalsamfunn som gir gode oppvekstvilkår og fritidstilbud, begge deler for å beholde og tiltrekke seg kvalifisert arbeidskraft. 

- Vi er et lite samfunn, selv om Ulsteinvik har bystatus. Mange unge reiser ut for å skaffe seg utdannelse. Dersom vi kan håpe å få en del av dem tilbake når de er ferdig utdannet, må vi kunne tilby dem ikke bare attraktive jobber, men også et velfungerende lokalsamfunn med blant annet gode idrettsanlegg.

 

(Fotos: HØDD HANDBALL)


FAKTA
ULSTEIN ARENA

Kommune: Ulstein
Ferdigstilt: Desember 2017
Eier: Ulstein kommune

Kostnad: Ca. 310 million kroner
Spillemidler/momsrefusjon:
Ca. 30 millioner kroner

Antall spilleflater:1

Fasiliteter som styrkerom/klubbrom etc.: Ja.
Publikumskapasitet: 
450

Annet/merknad:
Anlegget inneholder idrettshall, klatrehall, Ulsteinbadet og Ulstein bibliotek, i tillegg til parkeringsanlegg/ garasje til ca. 110 biler. Anlegget ligger midt i Ulsteinvik sentrum og ble i november 2018 tildelt Statens pris for god byggkvalitet.