Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Flott guttemiljø i Bodø

For fem år siden var håndball fremmedord i bydelen Grønnåsen sørøst for Bodø sentrum.

Det ville Tone Stensland gjøre noe med. Hun rekrutterte en gjeng smågutter og fikk påmeldt et lag. I dag har Grønnåsen IL tre lag – ett G10 og to G12 – påmeldt til seriespill, og gruppen er imponerende stor - består av 32 gutter. 

- Blant de yngste spiller de aller fleste også fotball, mens det blant 12-åringene vel er rundt en tredjedel som også driver med fotball, forteller Tone. I starten gjorde hun de fleste oppgavene i den ferske håndballavdelingen, i tillegg til å trene guttene.

Garderobeprat for Tone Stensland og guttene hennes. (Foto: Grønnåsen lL)

- Sånn blir det gjerne når man starter en ny aktivitet. Nå har vi fått med både flere til å trene guttene og også foreldre til å ta ansvar for kamparrangement, dugnader og andre ting rundt laget. Så nå er jeg bare trener, smiler Tone og gir et skikkelig klapp på skulderen til Region Nords klubbrådgiver, Geir Daniel Larsen:

 - Jeg har vært på trenerkurs med Geir Daniel, og det var fantastisk inspirerende, skryter Tone.

Fra internkamp med G12-gjengen. (Foto: Grønnåsen IL)

Mens også Grønnåsen-guttene har fått føle hallmangelen, forrige sesong fikk de bare én treningstime i hall, så er ting blitt betydelig bedre i år.

- Vi har nå totalt tre timer i hall, og det er jo en stor forbedring. Nå får også niåringene trene i hall. Det fikk de ikke forrige sesong. 

For å utnytte halltiden best mulig bruker guttene området utenfor hallflata til oppvarming og også styrketrening, styrketrening med kroppen som vekt, understreker Tone, som også har god peiling på slikt med sin kiropraktor-utdannelse som ballast.


Førsteplass og pokal i Havmann cup i Mo i Rana. Tord Ove Kåberg-Jørgensen fikk hente pokalen. (Foto: Grønnåsen IL)


Så hvordan driver Tone og medspillerne hennes guttehåndballen, for at flest mulig skal holde på lengst mulig...

- Vi er veldig opptatt av at det skal være artig på trening. Når jeg sier det, så betyr ikke det fullt kaos. Jeg er ganske bestemt på at guttene skal være disiplinerte – følge med og høre etter. I kampene har vi ikke vinne-fokus, men er opptatt av at vi skal spille bra og prøve å få til de tingene vi har trent på. Og så er vi naturligvis opptatt av at alle skal få spille omtrent like mye, understreker trener Tone.

Minihåndball, Grønnåsen sine niåringer mot Bodø HKs G9'ere. (Foto: Grønnåsen IL)

 

- Den beste tilbakemeldingen dere kan få er at dere har samlet så mange gutter. Får dere også verbale tilbakemeldinger?

- Vi har faktisk fått det. Det har kommet foreldre med gutter til oss fordi de har hørt rykter om at vi har et bra miljø med god stemning, både på trening og i kamper, forteller treneren til Månedens lag i desember.

Hele den herlige Grønnåsen-gjengen:
Bakerst fra venstre:
Anton Larsen, Harald August Valøy, Tord Ove Kåberg-Jørgensen, Oskar Flendalen, Villiam Tveraabak Sæstad, Åsmund Bang, Amandus Martinsen Monsen og Frederik Stensland Petersen.
Nest bakerst fra venstre:
Gustav Aspevold-Vinkenes, Johan Juhl Simensen, Sander Sundsfjord Johannessen, Thomas Dahl Hansen, Mikkel Bak Berg, Mats Jakobsen, Sondre Bonsaksen og Alexander Gjerkvål Johansen.
Nest fremst fra venstre:
Christian Stensland Petersen, Aksel Wilhelmsen, Noah Andre Hansen Stokvik , Einar Jarlodd, Ludvig Iversen, Sigurd Andre Aas, Jonas Knutsen og Mathias Edin Berg.
Fremst fra venstre:
Mads Dundas, Julian Berg, Lukas Kristiansen, Johannes Nordal, Petter Lind, Gustav Martinsen Monsen, Henning Boksasp og Sivert Sundsfjord Johannesen.
(FOTO: Grønnåsen IL)