Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NHF Region Nord
Foto: NHF Region Nord

- Upåklagelig læringsvilje

Innsatsen har vært god, både hos spillere og trenere, på den sentrale talentsamlingen i Skien.

Denne høsten er det spillere født i 2003 som får muligheten til å vise seg fram, og ikke minst, hente nye erfaringer sammen med jevnaldrende.

Innsats og læringsvilje - rett inn i klubbhverdagen

Spillerne på den sentrale talentsamlingen har blitt delt inn i 6 grupper; 3 jentegrupper og 3 guttegrupper. Ledelsen på samlingen har bestått av regionale landslagstrenere, samt trenerteamet for Jentelandslaget (LK02) og Guttelandslaget (LM02). Fordelt på fire dager har det blitt avholdt seks treningsøkter i Skien Fritidspark, og våre regionale landslagstrenere sier seg godt fornøyd med samlingen:

- Det er veldig mange dyktige trenere og generelt et bra opplegg. Innsatsen og læringsviljen til spillerne er upåklagelig. De er veldig interesserte i feedback, og det virker som de ønsker å utvikle seg, forteller Fredrik Tønne - en av våre regionale landslagstrenere, som har hatt ansvaret for Jenter Gruppe 3 sammen med en regionstrener fra Region Vest.

Ett av målene med samlingen er å gjøre spillerne bevisste på hvorfor man trener som man gjør, og trenerne prøver å påvirke de til å reflektere litt over egen trening. Det er et stort ønske at spillerne tar med seg dette videre i klubbhverdagen, noe Region Nords fysiske trenerressurs, Victoria Koen, har troen på at de vil gjøre:

-  Utøverne har virkelig stilt med god innsats, de prøver å gjøre sitt beste og det virker som de trives godt. Vi prøver å lære de noe mens de er her og ikke bare trene de. Det virker som de er interesserte i å lære, og svarer på spørsmål vi stiller de underveis i øktene.


Foto: Fornøyde jenter på samling; Johanne Halseth Nypan (Nidelv/Sjetne), Hedda Nøstrem Nymark (Langevåg) og Dina Bratrein (Tromsø HK).

Samlingen er en fin arena for spillere å tilegne seg ny erfaring, men det er ingen tvil om at også trenerne får opparbeidet seg ny kunnskap de kommer til å ta med seg videre.

- Samlingen har vært veldig lærerikt og morsomt for min del som trener, påpeker Tønne.

- Vi som trenere har fått god oppfølging, som igjen har påvirket målvaktene på samlingen i positiv retning. Samlingen har vært veldig godt organisert, som har gjort at alle har fått et godt utbytte av talentsamlingen, både som spiller og trener, legger Vedrana Terzic til. Vedrana har deltatt på samlingen som målvaktsressurs, og har fått jobbet sammen med det hun uttaler som "verdens beste målvaktstrener, Mats Olsson".

Fokus på det fysiske

- Så langt har vi på jentesiden hatt fysisk trening, og beeptest. I det fysiske arbeidet var det fokus på fotarbeid, hurtige bevegelser med vendinger, litt spenst og litt kjerne. I løpet av samlingen har jentene også fått innføring i ulike styrkeøvelser med vekter på treningssenter, forteller Victoria Koen. Victoria har deltatt på talentsamlingen som fysisk trenerressurs fra regionen, og har samarbeidet godt med Tom Morten Svendsen.

- Guttesiden startet med innføring i riktig løfteteknikk, og hvordan trene godt med vekter. Deretter har guttene hatt fysiske økter i hallen, hvor det har vært fokus på god oppvarming og fotarbeid. I tillegg har de hatt tester som stille lengde, kast med medisinball og geysir. Guttene har også hatt muligheten til å få gjentatte repitisjoner av løftingen som de har lært på tidligere økter, legger hun til.

Ellers har håndballøktene blant annet bestått av samspill med linjespiller, kontringer og finter som tema. Alt i alt er både regionens spillere og trenere fornøyd med samlingen.


Bak fra venstre: Jan Erik Wiedemann, (sp.utvikler), Fredrik Tønne (sp. utvikler), Gard Volden, Theodor A. Johnsen, Gaute Hoel, Casper Lund, Aksel Hald, Dennis Solem, Sondre Løw-Owesen, Erlend Johnsen, Tobias Dybvik, Vedrana Terzic (sp. utvikler).
Foran fra venstre: Kjersti Okstad, Marthe Løseth, Anna Tennfjord, Dina Bratrein, Hedda Nymark, Victoria Koen (sp. utvikler), Johanne H. Nypan, Kathrine Saedi, Karoline Hernes, Iselina Imsland.