Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fra presentasjonen av det nye gutte-/herresamarbeidet. F.v. ; Kjetil Gimnes og Erik Rønnestad (Kristiansund HK) og Sigurd Sevaldsen og Igor Terzic (Spjelkavik) Foto: TIDENS KRAV
Fra presentasjonen av det nye gutte-/herresamarbeidet. F.v. ; Kjetil Gimnes og Erik Rønnestad (Kristiansund HK) og Sigurd Sevaldsen og Igor Terzic (Spjelkavik) Foto: TIDENS KRAV

Historisk samarbeid

Fire klubber i Møre og Romsdal er blitt enige om en plattform for å styrke gutte-/herrehåndballen i fylket.- Det hele startet egentlig med at Ålesund-klubbene Spjelkavik og Langevåg var i dialog om et samarbeid mot Bringserien, siden begge lagene har gode 2002-kull. Ved årsskiftet kom Igor Terzic (Spjelkavik-trener med fartstid i Kristiansund HK) og jeg i prat om et mulig samarbeid siden vi begge har gode kull på 2000-årgangen, forteller Kjetil Gimnes, hovedtrener i Kristiansund HK (KHK).

 Kristiansund-klubben berget med et nødskrik plassen i 2. divisjon, men ville foran kommende sesong ikke kunne stille lag siden det var bare ni spillere som kunne være med videre:

 Mangler høyere utdanningstilbud

- Det skyldes at Kristiansund ikke har utdanningstilbud til de som er ferdig med videregående. De som ønsker å gå videre, må flytte på seg. Vi ser derfor frem til at det skal etableres en campus i byen og at det kommer et høyskole-tilbud, som igjen vil gjøre det lettere for oss å beholde spillere, sier Gimnes.

Slik er avtalen

Med Terzic og Gimnes i spiss ble det to klubbene enige om et samarbeid, og allerede involverte Molde HK og Langevåg, som altså tidlig var i samtale med Spjelkavik, er kommet frem til et håndball-historisk samarbeid i en prestasjonsklubb/partnerklubb-avtale.

- Det har vært mye arbeid med å få dette på plass også innenfor håndballforbundets lovverk. Heldigvis har vi på dette området fått verdifull hjelp gjennom hele prosessen av Bjørn Marius Rørvik i håndballregionen, sier Gimnes og presenterer avtalen slik:

* Spjelkavik, Molde og Langevåg blir partnerklubber til KHK som prestasjonsklubb i senior og G18.

* Langevåg knyttes på som partnerklubb i G16 og sammen med Spjelkavik.

* «Bring-laget» skal hete KHK, men bestå av spillere fra Langevåg og Spjelkavik.

* Molde og KHK har allerede en avtale på seniornivå.

* Neste sesong overtar Spjelkavik 2.divisjonslaget, mens KHK overtar Spjelkaviks 3.divisjonslag.

* Kjetil Gimnes blir hovedtrener for 2. divisjonslaget i samarbeid med Igor Terzic.

* Samarbeidsklubbene til sammen vil kommende sesong ha 4 seniorlag, 2 G18-lag og 5 G16-lag.

* Avtalen er fireårig.

Sportslige ambisjoner

- Vi kommer til å stille med et meget ungt mannskap – stort sett 1999- og 2000-modeller – og med spillere som har liten eller ingen erfaring med 2. divisjonsspill. Derfor gjelder det å være tålmodige, bruke tid på å utvikle de talentene vi har. Konkret ambisjon er å beholde plassen i 2. divisjon, sier Gimnes og forklarer årsaken til at KHK og Spjelkavik «bytter» seniorlag etter én sesong:

- Vi har ingen rekruttering av betydning i årsklassene 2001 og 2002, mens Spjelkavik har store kulle hele veien. Vi har per i dag 2. divisjonslag – Spjelkavik ville opp i divisjonen, men klarte det ikke. Fra neste 2019/2020-sesongen er det fornuftig at Spjelkavik overtar ansvaret for samarbeidsklubbenes lag i øverste divisjon.

Utfordringene

 Det er to og en halv times reisevei mellom Kristiansund i nord og Spjelkavik/Langevåg i sør. Avstanden er én av utfordringene som samarbeidsprosjektet har. Hvordan samtrene spillere som bor så langt fra hverandre, men som skal spille på samme lag, er en annen nøtt som må knekkes...

- Vi skal ha to helgesamlinger før sommerferien og to samlinger til høsten før seriespillet starter. Spillerne som blir uttatt til kamp, møter på fredagene slik at man får en treningsøkt sammen før man går til kamp. Så er det viktig for oss å sørge for at den lokale treningshverdagen blir så god som mulig. Vi må både passe på at spillerne ikke reiser seg ihjel og heller ikke får for stor kampbelastning, må spille på for mange lag, understreker Kjetil Gimnes.