Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Masse håndballmoro gir god stemning og brede :-) under Alta-turneringen. (Foto: ALTA IF)
Masse håndballmoro gir god stemning og brede :-) under Alta-turneringen. (Foto: ALTA IF)

Turnering for 37. gang

Sist helg ble Nord-Norges største håndballturnering arrangert, den 37. utgaven av Alta-turneringen.

Arrangørene i Alta IF hadde i år 258 påmeldte lag, fra mini og helt opp til 18-årslag. Alle klubbene i Finnmark og Nord-Troms deltar i turneringen, og hvert år kommer det også ti lag fra Kiruna. I  årets cup var også trøndersk håndball representert med to lag fra Hommelvik. I løpet av helgen var 2500 spillere i aksjon i tillegg til 4000 tilskuere og støtteapparat.

Rammen rundt viktig

Alta-turneringen legger stor vekt på rammene rundt kampene, noe arrangøren mener er positivt både for det sportslige og for idrettsgleden som utvises i hallene. Turneringen samler også gode, unge dommere fra hele landet som hvert år ønsker å delta, og regionene har oppfølging av dommerne undere turneringen:

- For tredje gang på like mange år har vi nå hatt dommerutviklingskurs i Alta. Vi har gjennomført både dommerutvikler 1 og dommerutvikler 2-kurs, til sammen med 19 deltagere, sier Morten Isachsen, avdeling for spill og trening i Håndballregion Nord, og legger til at muligheten for god oppfølging av dommerne fører til økt antall lokale par i turneringen.

Syv flater

 I årets turneringen hadde arrangøren også en ny hall å legge kamper til. Dermed hadde man syv håndballflater innenfor en radius på 200 meter noe som gjør turneringen kompakt, og lagene slipper å bruke tid på buss-transport mellom hallene. 

For å kunne gjennomføre Nord-Norges største håndballturnering, er det et stort antall frivillige som legger ned massevis av dugnadstid. For turneringsledelsen handler det om håndball døgnet rundt, både like før og under turneringen.

 

 Foreldre og besteforeldre...

 Under selve turneringen er det 500 frivillige som stiller opp; spillere, foreldre, besteforeldre og håndballvenner. Så mye folk trengs det når det i tillegg til de tre banene som hele tiden brukes skal legges håndballdekke til fire baner i Finnmarkshallen, rigges til fire kafeer, lages mat, organisere overnattingen for tilreisende lag, sørge for godt renhold og bemanne sekretariat på syv baner.

Altaværingene har all grunn til å være stolte over det store arrangementet og ikke minst den store dugnadsånden som Alta IF fremviser.

 Den populære turneringen avsluttes med finaler i Altahallen - med innløp av lagene, lysshow og musikk. Det har vært opp i 1000 tilskuere undere enkelte av finalene.