Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Thomas Boilesen ble kåret til kampens beste spiller.
Thomas Boilesen ble kåret til kampens beste spiller.

Viktig seier for U-gutta

Seier 33-28 over Slovakia var viktig for U-gutta med tanke på kvalifisering til senere mesterskap.

Med litt hjelp fra Russland senere i dag kan U-gutta (LM98) få muligheten til å havne blant lagene som skal spille om plassene 9–12 i EM. Havner gutta på 11. plass eller bedre, vil det gi plass i kommende EM og og VM.

– I da var det mye positivt, ikke minst når det gjelder de tingene vi har manglett litt i det siste. Guttene snakket sammen i forsvar og sto sammen som et lag. Det fungerte veldig bra i dag Det var moro, sier Geir Erlandsen i trenerteamet til handball.no.

Norge ledet med sju mål til pause. Etter hvilen ble det litt for dårlige returløp, som ga slovakerne fire kjappe mål. Etter hvert klarte imidlertid guttene å øke forspranget igjen.

– Vi har merket at vi teknisk og taktisk ligger bak de beste. Det er det ikke tvil om. Det er flere spillende spillere i de andre nasjonene her. Vi blir litt for enkle, og det er det postivt at guttene får kjenne på kroppen, slik at de ser hvor viktig det blir å jobbe videre med vurderinger, teknikk og taktikk, sier Erlandsen.

Mellomspillet starter fredag.

FAKTA
U-EM menn, mellomspill
Slovakia–Norge 28-33 (12-19)
Sutinska Vrela, Zagreb, Kroatia
100 tilskuere
Målscorere Norge: Anders Teige Bøe (Herkules) 7, Fabian Sandven (Bækkelaget) 5, Preben Egeli (Kristiansand) 4, Thomas Horneland Boilesen (Haslum) 4, Bjørnar Pedersen (Ski) 4, André Pung Tuzov (Falk) 4, Olaf Hoffstad (Sandefjord) 3, Sindre Heldal (Fyllingen) 1, Leif-Erik Brenne (Falk) 1. Øvrige spillere: Peter Dahl Christensen (St. Hallvard), Felix Lunde (Kolbotn), Emil Kheri Imsgard (Elverum), Halvor Elias Nærland (Nærbø), Vetle Rønningen (Bodø), Tord Aksnes Lode (Nærbø), Simen Holand Pettersen (Sandefjord).
Toppscorer Slovakia: Boris Resovsky 6.
Utvisninger: Slovakia 3x2 min., Norge 5x2 min.

Se livetreaming fra kampene
Kamper og resultater fra U-EM
Mesterskapets hjemmeside
Mesterskapets Facebook-side
EHFs EM-sider
Norges tropp i EM
Mer om U-gutta (LM98)