Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Heidi Løke (t.v.) og Mari Molid i forsvar. Foto: Svein André Svendsen
Heidi Løke (t.v.) og Mari Molid i forsvar. Foto: Svein André Svendsen

Uavgjort i første kamp

Det ble en varierende og tøff affære i åpningskampen i Møbelringen Cup, og sluttresultatet ble 26-26.

Det startet forholdsvis bra for Norge i Gjøvik fjellhall torsdag kveld, selv om Russland fra start gikk opp i ledelsen. Norge fikk raskt opp tempoet, og etter 15 minutter hadde Norge sikret seg en femmålsledelse.
Så byttet lagene roller, og den neste timinuttersperioden vant Russland 7-1 til stillingen 10-10. Ved pause viste tavla 13-13, og trener Mia Högdahl sa til TVNorge i pausen at Norge måtte bli mer nøyaktige og punktlige i angrepsspillet sitt i andre omgang.

Slik ble det imidlertid ikke, og Russland gikk raskt opp i en tremålsledelse. Halvveis i andre omgang hadde Norge spilt seg tilbake, og tavla viste 21-21. Derfra og ut fulgte lagene hverandre tett, og med få tideler igjen ble Russland tildelt direkte frikast, som gikk rett i blokka. Resultatet etter fulltid ble dermed 26-26.

I det kommende VM vil kampene i sluttrundene alltid måtte avgjøres, og ved uavgjortresultat skjer dette ved 7-meterkast og best av fem skudd. Dette praktiseres derfor også i Møbelringen Cup, slik at lagene får mulighet til å trene på dette.
Uavgjortresultatet fra kampen mellom Norge og Russland blir stående som det tellende, mens 7-meterkastene endte med russisk seier 4-3.

Trener Thorir Hergeirsson hadde følgende kommentar til TVNorge etter kampslutt:
- Jeg syns vi spilte bra i etablert angrep i store deler av kampen, og det er godt å se at det er bra fart i laget med flere gode kontringer. Vi produserte mange gode sjanser, men klarte ikke å sette alle mulighetene vi fikk. Hvis alle skårer på bare én av de sjansene de bommer på, gir det ganske mange plussmål! Forsvarsmessig må vi trene på de ulike konstellasjonene, og få de til å fungere. Det er tydelig at noen er mer bekvemme i rollene sine enn andre, og det er ikke så rart på dette tidspunktet. Vi rekker å gjøre mye på de dagene som gjenstår før åpningskampen, og heldigvis er det heller ikke skjebnesvangert å tape en åpningskamp i VM!

I den andre kampen torsdag møttes Sverige og Nederland, og der hentet svenskene hjem seieren med sluttresultat 31-27.
Lørdag møtes Norge og Nederland, og Sverige og Russland. Kampene kan du se i Gjøvik Fjellhall, og Norges kamp sendes direkte på TVNorge fra klokken 1730.

FAKTA
Møbelringen Cup
Norge - Russland 26-26 (13-13)
Gjøvik Fjellhall
3460 tilskuere
Norges målskårere: Veronica Kristiansen 3, Heidi Løke 6, Nora Mørk 9 (kåret til Norges beste), Stine Bredal Oftedal 2, Pernille Wibe 1, Amanda Kurtovic 4, Camilla Herrem 1.
Russlands toppskårer: Ekaterina Ilina - 6 mål
Utvisninger: Norge 1x2 min, Russland 5x2 min

Statistikk og oversikt over Møbelringen Cup

Marta Tomac debuterte for Norge. Foto: Svein André Svendsen

Nora Mørk ble kåret til banens beste. Hun ser hun opp på resultattavla etter å ha utlignet til 26-26. Foto: Svein André Svendsen